Zmaga Porscheja na Nurburgringu

Avtomobilizem, Šport

Letošnja 24 urna dirka po zelenem peklu je po besedah večletnih spremljevalcev dirke bila med najbolj atraktivnejšimi zadnjih let. Dirko na Nürburgringu je sicer slavila posadka ekipe Manthey s Porschejem 911 GT3 RSR. Sicer je to že…

43F5BFBC-A0AE-11E0-AAC0-ED6766B94067Letošnja 24 urna dirka po zelenem peklu je po besedah večletnih spremljevalcev dirke bila med najbolj atraktivnejšimi zadnjih let.

Dirko na Nürburgringu je slavila posadka ekipe Manthey s Porschejem 911 GT3 RSR. Sicer je to že njihova peta zmaga v zadnjih šestih letih. Prevozili so rekordnih 156 krogov. Drugo mesto na 25 kilometrov dolgi progi je osvojila ekipa BMW Motorsport z dirkalnikom M3 GT, ki je edina ostala v istem krogu kot zmagovalna posadka.

Letos je na dirki nastopil tudi MINI, ki je premierno predstavil kupejevsko različico Cooperja JCW s katerim je tudi nastopil na dirki. V generalni razvrstitvi so skoraj dosegli 47. mesto, a zaradi težav z motorjem padli daleč v ozadje. Kljub temu gre za odličen nastop popolnoma nove ekipe z novim avtomobilom.

Pričetek dirke so zaznamovali Mercedesovi SLS AMG dirkalniki:

Že po eni uri so vodilni pričeli za krog prehitevati ostale tekmovalce s šibkejšimi dirkalniki.

Nesreče so se dogajale konstantno. Takole se je zaključila vožnja in 24 urna dirka dirkalnika BMW 318is s štartno številko #206:

Med lotošnjimi favoriti je nedvomno bil tudi Audi z dirkalnikom R8 LMS. Eden izmed njih je takole predčasno zaključil dirko:

Zaključek 24 urne dirke:

Celotni rezultati se nahajajo tu adac.24h-rennen.de.