Zmaga ostala doma

Motociklizem, Spidvej, Šport

Druga dirka parov, katera je potekala to soboto na stadionu Ilirije v Ljubljani je postregla z zanimivim razpletom dirke. Po dveh padcih Sama Kukovice in odpovedi tudi drugega motorja vozniku iz Češke (Zdenek Simota) je slavila domača ekipa iz AMTK Ljubljana (Maks Gregorič in Matic Voldrih). Že v drugi vožnji se je Jernej Pečnik (SK […]

Druga dirka parov, katera je potekala to soboto na stadionu Ilirije v Ljubljani je postregla z zanimivim razpletom dirke. Po dveh padcih Sama Kukovice in odpovedi tudi drugega motorja vozniku iz Češke (Zdenek Simota) je slavila domača ekipa iz AMTK Ljubljana (Maks Gregorič in Matic Voldrih).

Že v drugi vožnji se je Jernej Pečnik (SK Unia Goričan) dotaknil zadnjega kolesa Kukovice, tako da sta padla oba. Pečnik je za to vožnjo ostal brez točk, Kukovica pa je po nekaj minutni prekinitvi zapustil stezo, vendar ni bil poškodoval, tako da je lahko nadaljeval dirko. Čehu Zdenek Simoti je v osmi vožnji odpovedal še drugi motor in dirke ni mogle nadaljevati, kar je odločilno vplivalo na rezultat, saj sta z moštvenim kolegom Michelom Hadekom bila favorita za zmago. Odlično je vozil Aleksander Čonda, ki je Lendavčanom izdatno pripomogel do drugega mesta na dirki.

speedway ljubljana april 2013

V dvajseti vožnji je ponovno padel Samo Kukovica, tokrat tako hudo, da žal ni mogel nadaljevati vožnje. V skupnem seštevku dirke sta z največ točkami na koncu zmagala Gregorič in Voldrih (AMTK Ljubljana). V skupnem seštevku je tako prišlo do večje izenačenosti, zato bodo naslednje dirke parov še toliko bolj zanimive.  

Rezultati druge dirke parov:

1. AMTK Ljubljana 24 točk

2. ST Lendava 23 točk

3. AMD Krško 19 točk

4. SK Unia Goričan 16 točk

5. PK Plzeň 16 točk

6. ZV Wiener Neustadt 16 točk

7. MSC Moraholam 12 točk 

Točke po drugi dirki:

1. AMTK Ljubljana 46 točk, 2. ST Lendava 40 točk, 3. PK Plzeň 38 točk, 4. AMD Krško 37 točk, 5. SK Unia Goričan 36 točk, 6. ZV Wiener Neustadt 29 točk, 7. MSC Moraholam 26 točk