Zmaga na rallyju Lanterna za Roka Turka

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

V okolici Genove je v petek in soboto potekal rally Lanterna, ki je štel za Michelin pokal, v katerem letos nastopa tudi Rok Turk. S Peugeotom 208 R2 se je skupaj s sovoznico Blanko Kacin v lovu za dobrim rezultatom podal na 103,1 kilometra hitrostnih preizkušenj, katerih uvod je bil petkov super special v Genovi. […]

V okolici Genove je v petek in soboto potekal rally Lanterna, ki je štel za Michelin pokal, v katerem letos nastopa tudi Rok Turk. S Peugeotom 208 R2 se je skupaj s sovoznico Blanko Kacin v lovu za dobrim rezultatom podal na 103,1 kilometra hitrostnih preizkušenj, katerih uvod je bil petkov super special v Genovi. V pokriti dvorani sta Rok in Blanka pred velikim številom gledalcev naredila najhitrejši čas v razredu R2 in tako napovedala boj za vrh.

Del relija je potekal tudi v pokriti dvorani

Del relija je potekal tudi v pokriti dvorani

Tudi sobotnih šest hitrostnih preizkušenj v suhem in sončnem vremenu sta odpeljala napadalno in brez napak. Na cilju rallyja v cetru Genove sta se Rok in Blanka veselila zmage v razredu R2 ter točk v Michelin pokalu: “Za nami je super vikend! Celotna ekipa je opravila odlično delo, na koncu pa je bil tudi rezultat pokazatelj dobrega dela. Hvala Blanki, ki je tokrat vskočila namesto Eneja (Ložnarja) in opravila delo sovoznice na vrhunskem nivoju. Že od štarta sva se odlično ujela in tudi s svojo vožnjo na rallyju sem zelo zadovoljen. Lep rally in dober rezultat!”

Naslednji rally, ki bo štel tudi za slovensko državno prvenstvo, bo rally Saturnus 23. in 24. maja v Ljubljani.

Turk je letos v izvrstni formi

Turk je letos v izvrstni formi

Lahko si ogledate tudi “onboard” posnetek uvodne hitrostne preizkušnje rallyja Lanterna, ki je potekala v petek v sejemski dvorani mesta Genova.