Zlati volan za Audi A3 limuzino

Aktualno

Zlato za Audi: nova A3 limuzina je osvojila eno najbolj zaželenih nagrad v avtomobilski panogi – zlati volan 2013. Letošnje leto se je za to priznanje potegovalo 49 kandidatov.

Zlato za Audi: nova A3 limuzina je osvojila eno najbolj zaželenih nagrad v avtomobilski panogi – zlati volan 2013. Letošnje leto se je za to priznanje potegovalo 49 kandidatov. O zmagovalcu so odločali bralci nemških revij “Auto Bild” in “Bild am Sonntag” ter strokovna žirija. Audi A3 limuzina je v kategoriji srednjega razreda prehitela vso konkurenco.

S to zmago Audi še naprej niza uspeh za uspehom. Za podjetje je to že 23. zlati volan v 38. letih podeljevanja tega priznanja. Nobena druga znamka ni zmagala večkrat. Nova Audi A3 limuzina je prva Audijeva klasična limuzina v prestižnem segmentu kompaktnih vozil. Tehnika, funkcionalnost in udobje so prepričali bralce in žirijo.

Audi A3 limuzina

Prof. dr. Ulrich Hackenberg, ki je kot član uprave družbe AUDI AG odgovoren za tehnični razvoj, je nagrado prevzel drevi v Berlinu. Na podelitev priznanj v stavbi nemške založniške hiše Axel Springer so bili povabljeni gosti iz gospodarstva, politike in medijev. Reviji Auto Bild in Bild am Sonntag od leta 1976 naprej podeljujeta zlati volan za najboljše avtomobilske novosti leta. Bralci in žirija izberejo zmagovalce v šestih kategorijah: mali in kompaktni avtomobili, srednji razred, kupeji/kabrioleti, enoprostorska vozila, športna terenska vozila (SUV) in luksuzni razred.