Zimska formula 1

Motociklizem, Šport

Zimska sezona je pred vrati in tako tudi prva dirka z motornimi sanmi v avstrijskem Saalbach Hinterglemmu, ki hkrati naznanja tudi začetek smučarske sezone . Zimska formula 1 Swatch Snow Mobile je zagotovo največja, pred vsem pa najbolj…

Zimska sezona je pred vrati in tako tudi prva dirka z motornimi sanmi v avstrijskem Saalbach Hinterglemmu, ki hkrati naznanja tudi začetek smučarske sezone .  Zimska formula 1  Swatch Snow Mobile je zagotovo največja, pred vsem pa najbolj prestižna dirka z motornimi sanmi v Evropi.

AC0570F6-1BED-11E1-9AEA-D29B66B94067850 metrov dolga proga, ki je speljana po središču mesta bo tako že petič salzburški smučarski raj spremenila v  alpski Monte Carlo.

30.000 gledalcev, preko 1000 zvezdnikov iz športnega in show business sveta ter 24 tekmovalnih ekip bodo poskrbeli za nepozabno vzdušje.

V  petek, 9. decembra 2011, se bodo tako sankači najprej pomerili v kvalifikacijah za veliki finale „Battle of Champions“ v katerem bo nastopilo 12 najboljših. Tekmovalci vseh 24-ih ekip pa se bodo v soboto, 10. decembra, najprej pomerili v dveh predtekih, nato pa še v malem in velikem finalu „Swach Snow Mobile“ dirke.

BE14DCD2-1BED-11E1-86AD-D29B66B94067Pester spremljevalni program s koncerti na osrednjem prireditvenem odru ter after show in after race zabave bodo poskrbele za nepozabno vzdušje in zabavo za gledalce. 12  televizijskih kamer in posebna leteča kamera v zraku pa bo poskrbelo za živo sliko na štirih video stenah ter TV programih širom sveta. Kot prvič pa si boste letos dirko lahko ogledal neposredno na avstrijski televiziji ORF1 in ORF sport+

Dogodek bo vsekakor zanimiv tudi za slovenske obiskovalce, še posebej, ker bo za eno izmed ekip dirkal MS racing team z Markom Jagrom na čelu. Kljub močni konkurenci profesionalnih dirkačev z vsega sveta pa so cilji MS racing teama začrtani zelo visoko, saj fantje ciljajo na uvrstitev med najboljših 5 ekip.