Zgodba o uspehu – Marko Jager

Motociklizem, Šport

Da sanjati ni prepovedano, še manj pa sanje uresničevati, je dokaz velik uspeh in osvojeno 3.mesto v ATV PRO Open Marka Jagra in ekipe MS Racing na dirki GNCC Unadilla septembra v Ameriški državi New York. Osvojeno tretje mesto na tekmovanju kot je…

Da sanjati ni prepovedano, še manj pa sanje uresničevati, je dokaz velik uspeh in osvojeno 3.mesto v ATV PRO Open Marka Jagra in ekipe MS Racing na dirki GNCC Unadilla septembra v Ameriški državi New York.

Osvojeno tretje mesto  na tekmovanju kot je serija GNCC(Grand National Cross Country) je pravzaprav nagrada za vlaganje truda, časa  in še česa v bencinsko adrenalinske športe, ki jih goji Jager od kar je prvič sedel na svoj motor.

Kdo je Marko Jager?

05EEC0F8-F3D6-11E0-9A3F-83A166B94067Je prav gotovo najbolj uspešen vsestranski dirkač, ki ga poznamo v Sloveniji in ki je sprva svoje odlične rezultate začel kazati v avtomobilskem športu, v takrat izredno prepoznavnem Fiat Seicento Pokalu. Že prvo leto je osvojil titulo najboljšega novinca, takoj za tem presedlal v Petrolovo ekipo v reli in v tisti sezoni s Škodo Fabio 1.4 ob koncu dosegel 4.mesto v generalni razvrstitvi Slovenskega DP. Ker so Jagra vedno zanimale različne stvari se je preizkusil tudi v snowcrosu dirkami z motornimi sanmi in tudi tam požel izjemne rezultate, med katere lahko štejemo tudi osvojeno drugo mesto v Avstrijskem DP v sezoni 2006, v letu 2008 z Husabergom  osvojil Hrvaško enduro prvenstvo, in Miho Špindlerjem v letu 2009 odmevno drugo mesto na najtežji vzdržljivostni dirki s sanmi imenovano  Red Bull 1000 Trails v Romuniji. Ko je istega leta v Bjelovarju na enduro dirki utrpel svojo prvo hujšo nesrečo, je sprva kazalo, da se bo Marko poslovil od tega športa, a se je vrnil z izkušnjo več in  v letu 2010   proslavil z zmago na Grški 24 h Cooper of Athenes, ter z drugim mestom na rally Albania. Ko so na začetku sezone 2011 začele širiti govorice o prvem slovenskem SXC pvenstvu, se je Marko odločil, da se preizkusi še v tej zvrsti motošporta.

Amerika

Vseskozi pa je v Jagru obstajala želja po Ameriki, natančneje po dirki serije GNCC, ki je v kros countryu kraljica tega športa v kateri tekmujejo vsa najboljša tovarniška moštva in vozniki. Po spletu okoliščin je Markovemu prijatelju in našemu sodelavcu Gašperju Podbregarju uspelo navezati stikez Američanom Joe Duncanom, ki je v preteklosti poskrbel še za enega slovenskega freestylerja Aleša Rozmanain mu omogočil nastop na winter X Games-ih tako v Aspenu kot Tignu. Joe Duncan sicer organizator X Games freestyle eventa in bivši tovarniški dirkač Polarisa je tako postal vez med Jagrom in ekipo Warnert racing team( Tovarniška ekipa Can Am-a), ki bi mu za eno dirko zagotovila dirkalnik Can Am DS 450 XC. A ker Jager ni povsem quad voznik, sta ekipa MS racing in Joe Duncan iskala za Jagra Can Am Outlander s katerim nastopa tudi v Slovenskem prvenstvu in ga našla pri pol tovarniški ekipi Can-Am-a Zakowski motorsport,ki ima trenutno najmočnejši in najhitrejši dirkalnik v prvenstvu, ter izjemnega mladega tekmovalca Zachery Zakowskega.   Po potrditvi projekta se je Jager lotil fizičnih priprav na izjemno tekmovanje, njegova ekipa MS Racing pa v lov na sponzorje zaradi velikega finančnega vložka v  takšno tekmovanja. Po tem ko je Jager v Slovenskem prvenstvu dosegel kar štiri zaporedne zmage in na Nemškem prvenstvupremagal še do sedaj nepremaganega tovarniškega dirkača Can Am-a Petra Dirka, je bil čas, da se postavi ob bok najboljšim na svetu na dirki GNCC Unadill New York. V negotovosti pred novo preizkušnjo je pred Jagrom vsekakor stalo veliko breme, pričakovanj sebe in vseh privržencev tega športa v Sloveniji, pa  je Marko omenjeno dirko vzel kot enkratno priložnost za morebiten razvoj njegove kariere ob njem pa smo vsi čutili, da ni pripravljen niti za trenutek prepustiti tega niti slučaju niti nepripravljenosti sebe ali ekipe.

Ekipa

Ekipa Zakowski motorsports je popolnoma profesionalna poltovarniškega ekipa BRP Can Am in ima v svoji ekpi štiri tekmovalne štirikolesnike Outlander, ki nimajo s serijskim modelom praktično nobene podobnosti. Po začetnem spoznavanju ekipe, ki je Marka in spremljevalne ekipe sprejela kot svoje polnopravne člane in pokazala izjemno srčnost in predanost temu športu, kar je tudi eden izmed pogojov za doseganje vrhunskih rezultatov. Po predstavitvi dirkalnika in prilagoditvi njegovim načinu vožnje je sledil prvi trening. Že na oko je bilo videti, da se Marko na dirkalniku počuti kot doma, saj je brez večjih težav sledil tempu Zakowskega na njegovi domači progi.

Ker je ekipa Zakowski motosport stacionirana v kraju Menasha Wisconsin je sledila dolga 1500 milj in skoraj 20 h vožnja v najsodobnejšem dvaindvajset tonskem avtodomu in veliko potujočo delavnico proti New Yorku. Unadilla je pričakala tekmovalce v izjmno lepem vremenu, še dan pred dirko pa je zaradi neurja bila celo pod vprašanjem. Sledile so priprave boksov, urejanje dokumentacije in ogled  15 km dolge proge, katero je bilo potrebno prehoditi peš. Zachery in Marko sta naredila dokaj temeljit pregled in pripravo na dirko in določitev taktike.

Dirka

Na sami dirki nastopi približno 450 voznikov štirikolesnikov, ki so razdeljeni v posamezne skupine in štartajo glede na jakost skupine. Vsako dirko v seriji GNCC se v prvi vrsti menjavajo tri skupine in sicer ATV PRO Open, ATV Women Pro in Utility Pro. Na tokratni dirki je iz prve vrste štartala  skupina Utility Pro. Vzdušje in napetost ki ga ustvari tišine ob štartu je prav grozljiva še bolj pa hrumenje vseh 450 štirikolesnikov ob skupinskem štartu na eni izmed največjih dirk v Ameriki.

Marko Jager je štartal odlično in uspel v prvi ovinek pripeljati kot peti. Že po nekaj sto metrih se je uspel prebiti na odlično četro mesto, skozi drugo polovico prvega kroga na dveurni dirki pa mu je uspelo prehiteti vse tovarniške voznike in je po prvem krogu celo vodil, kar je presenetilo vse prisotne na dirki in pred računalniki, ki so dirko spremljali online. Toda že v naslednjem krogu se je Marko zapletel z eno izmed počasnejših tekmovalk na progi in s tem izgubil vodstvo ter padel na še vedno odlično tretje mesto takoj za Michel Swiftom in Bryan Buckhannon-om oba Can Am. Ko je je zaostanek Jagra za vodilnima presegel 20 s, so se v ekipi odločili, da Markov tempo spustijo na varno hitrost, saj je pred četrto uvrščenim tekmovalcem do petega kroga nabral že varno prednost. Jager je do konca dirke vožnjo nadaljeval v počasnejšem ritmu in v rutiniranim stilu dosegel enega največjih dosežkov v njegovi karieri, dosegel je namreč tretje mestov kategoriji ATV Pro Open, kategoriji najboljših  in najvzdržljivejših tekmovalcev in dirkalnikov. Ekipni kolega in največja pomoč skozi priprave na dirko Zac Zakowski je na koncu dosegel sedmo mesto, je bil ob uspehu Jagra navdušen kot bi sam proslavljal svojo zmago.

Posebne zahvale gredo staršem, puncam, ženam, otrokom in vsem tistim, ki so bili v zadnjem obdobju z razumevanjem prikrajšani prisotnosti tako Marka, Danija in GaP-a. Še posebej pa novemu članu družine Jager, ki je še na poti v družino kjer se dan začne z dolivanjem goriva.