»Zgodba MINI« v muzeju BMW

Zanimivosti

Od 27. novembra 2014 bo blagovna znamka MINI, kultna urbana znamka BMW Group, v središču pozornosti na začasni razstavi z naslovom »Zgodba MINI«. Do 31. januarja 2016 bodo lahko obiskovalci muzeja BMW prvič občudovali več kot 30 originalnih vozil, manjših eksponatov in dodatne opreme iz 55-letne zgodovine vozil MINI. Številne fotografije, filmi in skice, skupaj […]

Od 27. novembra 2014 bo blagovna znamka MINI, kultna urbana znamka BMW Group, v središču pozornosti na začasni razstavi z naslovom »Zgodba MINI«.

Do 31. januarja 2016 bodo lahko obiskovalci muzeja BMW prvič občudovali več kot 30 originalnih vozil, manjših eksponatov in dodatne opreme iz 55-letne zgodovine vozil MINI. Številne fotografije, filmi in skice, skupaj z veliko osnovnimi informacijami, bodo govorili zgodbo blagovne znamke z bogato tradicijo, razdeljeno na 20 tematskih področij. 28. novembra 2014 pa bo muzej BMW pripravil tudi gala otvoritveno zabavo za novo razstavo.

Širok nabor značilnih modelov vozil in inovativna oblika

Informativna razstava z veliko animacije vodi obiskovalce od zgodnjih dni prostorsko varčnih klasičnih modelov vozil, kakršna sta Morris Mini Minor in Mini Traveller, do nezamenljive sodobne oblike prvega novega vozila MINI, proizvedenega leta 2001. Zraven modelne serije na razstavi, konceptualnih vozil in ustvarjalnih unikatov, od avtodoma do podaljšane limuzine, v kateri se nahaja tudi masažni bazen , bo na razstavi prikazana osupljiva paleta modelov vozil, ki jih je proizvedlo podjetje MINI, prav tako pa se razstava osredotoča tudi na stranke blagovne znamke, ki je zaradi svoje inovativne oblike cenjena po vsem svetu.

BME-the-mini-story-11-2014-600px

 Od dodatne opreme do duha časa

Dediščina blagovne znamke in njena zavezanost »britanskemu« odnosu do življenja sta prisotni v popularni kulturi 1960 let (kar predstavlja glasbena skupina The Beatles) in tudi pozneje. V 1990 letih je televizijska serija z naslovom Mr. Bean zagotovila, da se je velika skupnost oboževalcev vozil MINI razpršila po vsem svetu, kamor se do tistega časa še ni. Muzej BMW daje temu kulturnemu in zgodovinskemu kontekstu platformo s pomočjo 20 tematskih področij. Obiskovalci, ki jih zanimata določeno obdobje in njegov duh časa, si bodo lahko ogledali redko dodatno opremo, filmske posnetke in fotografije, reklame in skice oblik, s čimer bodo zagotovo nasitili svoj apetit. Interaktivni užitek današnjega sveta in študija inovativnih idej, povezanih s povezljivostjo, pa bosta zaokrožila »Zgodbo MINI«, potovanje v preteklost, v pol stoletja dolgo zgodovino blagovne znamke MINI.

Otvoritveni dogodek za vse ljubitelje vozil MINI

28. novembra 2014 muzej BMW vabi vse ljubitelje blagovne znamke na gala otvoritveni dogodek razstave. Obiskovalci si bodo lahko prvi ogledali razstavo od 20. ure naprej in se zabavali do jutranjih ur s podobno mislečimi ljudmi s koktajli in z drugimi dobrotami. Rock skupina The Rifles bo zagotovo pričarala vzdušje, ki je potrebno za enkratno zabavo. Vstopnina je 5,00 EUR in vključuje koktajl za dobrodošlico.

BMW muzej – Interaktivna zgodovina

Obiskovalci vseh starosti lahko v BMW Welt, muzeju BMW in tovarni BMW raziščejo preteklost, sedanjost in prihodnost blagovne znamke BMW. Pri tem ima muzej BMW pomembno vlogo. Vse od njegovega ponovnega odprtja v letu 2008 uspešno predstavlja zgodovino podjetja BMW in ponuja pogled v prihodnost. Muzej raziskuje tudi temo mobilnosti za dobrobit mlajših obiskovalcev. Muzej Junior organizira poseben program za otroke in mlade, pri čemer njegov vzgojni koncept sloni na učenju skozi igro. Muzej ima tudi lastno zgodovino: je eden izmed najstarejših avtomobilskih muzejev v Nemčiji, zgrajen je bil leta 1973 in leta 1999 razglašen za zgodovinski spomenik.

Vir: www.bmw-museum.com