Ženeva 2014: Mini

Aktualno, Saloni

Pogled v prihodnost blagovne znamke MINI obeta še več zabave v vožnji, večjo učinkovitost, razvojno izpopolnitev edinstvene oblike in nove možnosti za individualizacijo avtomobila.

Mini Cooper

Pogled v prihodnost blagovne znamke MINI obeta še več zabave v vožnji, večjo učinkovitost, razvojno izpopolnitev edinstvene oblike in nove možnosti za individualizacijo avtomobila. Temu se pridružuje tudi zrelejši karakter avtomobila z izjemno stopnjo kvalitete, udobja v vožnji, skrbno zasnovane funkcionalnosti in inovativne tehnologije.

mini 2014

Prihodnost novega MINI se bo predstavila na letošnjem mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi, kjer jo bo dodatno podkrepila svetovna premiera modela MINI Clubman Concept. Tik pred vstopom modela na trg bo novi MINI v svoje vrste sprejel novi dve modelni različici, ki bosta še posebej varčni. V Ženevi se bosta prvič predstavila MINI One in MINI One D. MINI postavlja nove standarde v smislu individualnega stila in kreativnosti – ne samo na področju pogonske tehnologije, ampak tudi na področju avtomobilskih konceptov. Britanski proizvajalec avtomobilov z modelom MINI Clubman Concept demonstrira nove načine doživetja naslednje generacije zabave v vožnji.

Obiskovalci mednarodnega avtomobilskega salona, ki bo potekal od 6. do 16. marca, 2014, bodo lahko raziskali raznovrstnost modelne serije MINI – vse od izjemno športnega in tudi puristično zasnovanega dvosedežnika MINI John Cooper Works Coupé pa do modelov MINI Cabrio in MINI Roadster – par modelov s premično streho za zagotovljeno zabavo v vožnji. Tu sta še modela MINI Countryman in MINI Paceman, s katerima je blagovna znamka osvojila dodaten avtomobilski segment. Ostali elementi, ki se bodo predstavili v Ženevi, so razširjen program MINI Connected, aktualne tehnološke inovacije na področju varnosti in sistemov za pomoč vozniku ter najnovejša oprema MINI in produkti Lifestyle.

Mini Cooper

Novi MINI – nov original v svojem razredu.

Nemudoma prepoznavne lastnosti novega MINI so njegova edinstvena oblika – ki je sedaj še bolj razvita – povečan prostor notranjosti ter novi prikazovalnik in koncept upravljanja. Novi trivaljni in štirivaljni motorji s tehnologijo MINI TwinPower Turbo ter novo razviti menjalniki povečajo zmožnosti pospeška avtomobila, obenem pa znižujejo porabo goriva. Učinkovitost je bistveno izboljšana s pomočjo obsežne tehnologije imenovane MINIMALISM, ki vključuje konsistentno optimizirano maso in boljše aerodinamične lastnosti. Sofisticirana tehnologija novega MINI, ki ji v razredu majhnih vozil ni para, se prav tako odraža v številnih inovativnih elementih. Prvič bo mogoče vozilo MINI opremiti s prilagodljivimi blažilniki in LED žarometi. Novosti na področju sistemov za pomoč vozniku in MINI Connected Services vključujejo MINI Head-Up projektor, Driving Assistant z aktivnim asistentom za uravnavanje hitrosti s kamero, opozorilnik pred naletom in funkcijo prepoznavanja prometnih znakov, sistem pomoči pri parkiranju in klic v sili.

Nova izvedba, opremljena s temi novostmi, utrjuje MINI kot izvirno in edinstveno majhno vozilo v premium razredu. MINI Cooper S, MINI Cooper in MINI Cooper D bodo na voljo že ob vstopu modela na trg. Modelna serija je bogatejša za dve osnovni različici: novi MINI One (kombinirana poraba goriva: 4,7-4,6 l/100 km, emisije CO2: 109-108 g/km) poganja trivaljni bencinski motor z močjo 75 kW/102 KM, medtem ko novi MINI One D (kombinirana poraba goriva: 3,5-3,4 l/100 km, emisije CO2: 92 -89 g/km) prevzema prvo mesto na lestvici učinkovitosti blagovne znamke s prav tako novo razvitim trivaljnim dizelskim motorjem z močjo 70 kW/95 KM.

Mini Clubman Concept

Svetovna premiera v Ženevi: MINI Clubman Concept.

MINI Clubman Concept, ki bo doživel svetovno premiero na letošnjem mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi, uteleša dinamično zmogljivost, eleganco in sodobno funkcionalnost v stilu britanske premium blagovne znamke. V značilnem MINI stilu so karakteristična razmerja blagovne znamke podčrtana s podaljšano linijo strehe in elegantno silhueto, ki vključuje izjemno konfiguracijo površin. Značilni oblikovni elementi poudarjajo družinske gene MINI. Barvni zaključek v močni barvi »Berry Red« in kovinsko sivem tonu »Blade« za streho naglasi linije MINI Clubman Concept z dodatno mero intenzivnosti.

Štiri vrata, tipična deljena vrata zadaj, pet sedežev in velik prostor za prtljago odražajo izpopolnjeno funkcionalnost, ki jo MINI Clubman Concept ponuja za aktivni življenjski slog. V notranjosti modela pa visokokakovostni materiali, izrazite barve, inteligentni detajli in izjemna izvedba površin poudarijo ekskluzivni stil in sodobno privlačnost.