Ženeva 2013: Prenovljeni Citroen C3

Aktualno, Novosti, Saloni

Novi C3 vnovič uveljavlja njegovo edinstvenost in se odlikuje z novimi aduti in novimi prednostmi, pravijo pri Citroenu na ženevskem avto salonu.  Z vetrobranskim steklom Zénith, ki se je dokazalo kot uspeh  in ki prinaša boljšo vidljivost v segmentu, pa tudi z bolj učinkovitimi novimi motorji (od 87g CO2 na kilometer), kot so novi bencinski […]

Novi C3 vnovič uveljavlja njegovo edinstvenost in se odlikuje z novimi aduti in novimi prednostmi, pravijo pri Citroenu na ženevskem avto salonu. 

Z vetrobranskim steklom Zénith, ki se je dokazalo kot uspeh  in ki prinaša boljšo vidljivost v segmentu, pa tudi z bolj učinkovitimi novimi motorji (od 87g CO2 na kilometer), kot so novi bencinski motorji PureTech, ki prinašajo 15% več moči in za 25% manjšo porabo se upa na boljšo prodajo tega modela. 

citroen C3Novi Citroen C3 je edinstvena oblika, ki izraža ustvarjalnost v službi dobrega počutja: mehka zaradi zaobljenosti in dinamična zaradi tekočih in napetih linij. Spredaj ima nov nasmešek z dvojno puščico Znamke in z diodnimi dnevnimi lučmi v odbijaču, njegov pogled in izraz pa sta bolj intenzivna. Bolj izrazite zadnje luči, skupaj z novimi ločenimi odbojnimi stekli v spodnjem delu ob strani poudarjajo vtis stabilnosti, ki ga daje novi  C3. Prinaša tudi nov barvni odtenek karoserije, modri odtenek »bleu Encre«, barvna paleta pa sicer obsega 9 odtenkov. S tem dizajnom želijo ohraniti stranke, tako mlade, kot tudi starejše.

Novi C3 je eden najbolj kompaktnih vozil v svojem segmentu. S 3,94 m dolžine in 1,71 m širine ter z obračalnim krogom 10,2 m so njegove mere idealno prilagojene mestni uporabi. Konkurenca so mu seveda Volkswagen Polo, Renault Clio, Fiat Punto in podobni.

c3 hybrid airPrava zunanja kompaktnost ne pomeni kompromisov za bivalno udobje. C3 ima namreč prostorno kabino, prostornina njegovega prtljažnika je s 300 litri med najboljšimi v kategoriji, odlagalnih prostorov je veliko (konzola, predal v armaturni plošči, srednji naslon za roko…). Njegovi pol-visoki sedeži lajšajo vstop v vozilo, z njih pa pogled tudi lažje obvladuje cesto. Ekskluzivnost telesnih položajev v imenu udobja in varnosti.

Kmalu pa bo zapeljal tudi na slovenske ceste.