Že imaš knjigo Usodna strat?

Avtomobilizem, Šport

Evolucija sveta in tehnologije je pustila velik pečat na reliju. Avtor knjige, Gregor Pavšič, je to vse strnil v novo in v bistvu prvo slovensko knjižno uspešnico, ki jo prepleta strast in emocije. Ujel je pravi naslov, Usodna strast, ki pove vse kar je bistvo relija, pa tudi širše, vsakega športa.

Evolucija sveta in tehnologije je pustila velik pečat na reliju.

Avtor knjige, Gregor Pavšič, je to vse strnil v novo in v bistvu prvo slovensko knjižno uspešnico, ki jo prepleta strast in emocije. Ujel je pravi naslov, Usodna strast, ki pove vse kar je bistvo relija, pa tudi širše, vsakega športa. Čeprav so se dirkalniki popolnoma spremenili, ostaja bistvo relija tudi po 40 letih nespremenjeno.

131534B0-5573-11E2-BF4F-E7A465B94067

Samo zamislite si razliko dirkalnikov, ki so sposobni zmagati na reliju Monte Carlo. V šestdesetih letih je to trikrat uspelo malemu MINI-ju, danes pa je njegov naslednik MINI Countryman WRC skoraj nepredstavljiv spomenik tehnološkega razvoja. Širši, večji, daljši, bistveno dražji in tudi tehnološko neprimerno bolj dovršen. Tudi leta 1973, ko se je v Monte Carlu začelo prvo uradno svetovno prvenstvo, ni bilo dosti drugače. Na štartu je bilo krepko nad 200 dirkačev, med njimi tudi Slovenca Aleš Pušnik in Rok Freyer.
 
Po 40 letih je v reliju marsikaj drugače. A če pustimo tehnologijo ob strani, so ostali enaki dirkačevi občutki, njegove emocije na štartni črti hitrostne preizkušnje in hrepenenje po obvladovanju tega kompleksnega avtomobilskega športa. To bistvo povzema knjiga Usodna strast, ki izpostavi človeka, njegove občutke in psihološko raven dirkanja ter na drugi strani enači profesionalne dirkače in zasebnike, kakršna sta bila nekoč Pušnik in Freyer. Ne zaradi pogojev za dirkanje in tehnološko-logistične podpore, temveč hrepenenja, ki je vse te dirkače na reli sploh privabilo.
 
Knjiga Usodna strast bo s tistimi navdušenci, ki so jo v prejšnjem mesecu že dobili v svojo last, odpotovala tudi na letošnji reli Monte Carlo. Kot je dejal eden izmed bralcev, bodo njene vrstice na 308 straneh idealna popotnica ob čakanju na štart nočne hitrostne preizkušnje prek Col de Turinija.
 
Knjigo je mogoče naročiti prek spletne strani www.usodnastrast.si, ob tem pa knjiga prihaja tudi v večje knjigarne DZS, Mladinska knjiga in na Petrolove bencinske servise.