Že 6 milijonov vozil Hyundai v Evropi

Aktualno, Top, Zanimivosti

Od leta 1977 do danes je Hyundai v Evropi prodal 6 milijonov vozil. V skladu z naraščajočim povpraševanjem je Hyundai postopoma povečeval prodajne številke. 19 let je trajalo, da je Hyundai dosegel prvi mejnik – 1 milijon prodanih vozil v Evropi. Za vsak nadaljnji milijonski mejnik je preteklo manj časa. Zadnji milijon vozil v Evropi […]

Od leta 1977 do danes je Hyundai v Evropi prodal 6 milijonov vozil. V skladu z naraščajočim povpraševanjem je Hyundai postopoma povečeval prodajne številke. 19 let je trajalo, da je Hyundai dosegel prvi mejnik – 1 milijon prodanih vozil v Evropi. Za vsak nadaljnji milijonski mejnik je preteklo manj časa. Zadnji milijon vozil v Evropi je Hyundai prodal v nekaj več kot dveh letih.

hyundai santa fe 2013

Rast povpraševanja po vozilih Hyundai je bila podprta z naložbami v lastno infrastrukturo v Evropi. Tako je Hyundai v lastne kapacitete vložil več kot 3 bilijone evrov. Vse v želji, da se čim bolj približa potrebam in željam evropskih kupcev.

Uspeh začrtane strategije po proizvodnji vozil v Evropi za Evropo se kaže v številkah: 95% vseh prodanih Hyundaijevih vozil v Evropi je zasnovanih in razvitih v evropskem tehničnem centru v nemškem Rüsselsheimu, 90% vozil pa prihaja iz proizvodnih linij Hyundaijevih lastnih tovarn na Češkem in v Turčiji.

Obe Hyundaijevi tovarni sta vezano na povpraševanje evropskih kupcev znatno povečali svoje proizvodne zmogljivosti. Češka tovarna letno izdela 300.000 vozil. Proizvodnja v turški tovarni pa, vključujoč proizvodnjo i10 nove generacije, znaša 200.000 vozil letno. Od leta 2012 je v Hyundaijevih tovarnah in v povezanih dejavnostih našlo zaposlitev več kot 152.000 ljudi.

Hyundai i20

Hyundai veliko pozornosti vlaga tudi v prepoznavnost in ugled blagovne znamke. To dokazujejo dolgoročna partnerstva na področju kulture in športa – TATE in FIFA sponzorstvo, ki pomagajo Hyundai predstaviti širšemu krogu potencialnih kupcev v Evropi.

Evropa zagotovo spada med najzahtevnejša avtomobilska tržišča. Je strateška usmeritev za Hyundai in bistveni sestavni del globalnega uspeha. Prav zato bo Hyundai še naprej vlagal v razvoj in širitev. Tako bo v naslednjih štirih letih v Evropi predstavil 22 novih modelov in derivatov s ciljem doseči 5% tržni delež do leta 2020.