Že 100.000 naročil za novo Mokko X

Poslovno

Približno šest mesecev po začetku sprejemanja naročil za novo Opel Mokko X kompaktni športni terenec že izpolnjuje svoje napovedi za leto 2017.

Približno šest mesecev po začetku sprejemanja naročil za novo Opel Mokko X kompaktni športni terenec že izpolnjuje napovedi, da bo verjetno postala uspešnica. V Evropi je že 100.000 kupcev naročilo tretji najpomembnejši model v Oplovi ponudbi.

Konec maja 2016 je bila Mokka X na voljo v nekaterih evropskih državah. Do septembra so postopoma začeli sprejemati naročila zanjo vsi evropski pooblaščeni trgovci. Enako kot predhodnica se je izkazala za veliko uspešnico. Tako je na primer v Nemčiji Mokka X uspela prehiteti zahtevne tekmece in novembra dosegla prvo mesto po številu registracij v konkurenčnem segmentu športnih terencev. Zanimivo a več kot pol vseh modelov Mokke X so naročili z najvišjo stopnjo opreme (‘Innovation’).

Novo doma: Opel Mokka X in Zafira

Mokka X je Oplu pomagala doseči nove skupine kupcev, ki cenijo individualen značaj z dovršenim oblikovanjem, zmogljiv pogon, edinstveno tehnologijo in pestro ponudbo na področju povezljivosti. Med tehnološkimi poudarki so žarometi s svetili LED za vse funkcije luči, ultra-sodobna naprej usmerjena kamera Opel Eye, izjemni sistemi za informacije in razvedrilo s projekcijo funkcij pametnega telefona ter osebni pomočnik za povezave in storitve Opel OnStar.

Crossland X in Grandland X sta del Oplove ofenzive modelov, s katero bodo od leta 2016 do 2020 na trg poslali kar 29 novih modelov. V letu 2017 prihaja nič manj kot sedem novih modelov – največ doslej v posameznem letu. Nova mestna terenca vstopata na cvetoč trg: v obdobju od 2007 do 2017 se bo evropski delež športnih in mestnih terencev (SUV/CUV) v skupni prodaji skoraj potrojil.