Zavajajoč smetnjak NI radar!

Aktualno, Zanimivosti

Na slovensko policijo smo naslovili vprašanje glede zavajajočega smetnjaka – radarja! Na družabnem omrežju facebook namreč ta fotografija kroži s pripisom, da so takšen radar že videli v nekaterih slovenskih mestih, kot recimo Velenje, Celje, Novo mesto… Odgovorila nam je gospa mag. Vesna Drole, vodja sektorja za odnose z javnostmi Policije, ki je izjavila: “Merjenje […]

radar policija 2013

Takšnih radarjev zaenkrat še ne boste videli v Sloveniji!

Na slovensko policijo smo naslovili vprašanje glede zavajajočega smetnjaka – radarja!

Na družabnem omrežju facebook namreč ta fotografija kroži s pripisom, da so takšen radar že videli v nekaterih slovenskih mestih, kot recimo Velenje, Celje, Novo mesto… Odgovorila nam je gospa mag. Vesna Drole, vodja sektorja za odnose z javnostmi Policije, ki je izjavila: “Merjenje prekoračitve najvišje dovoljene hitrosti slovenska policija ne ugotavlja na način, kot ste poslali fotografijo v priponki (tj. v zabojniku za smeti).”

V kolikor vas zanima še več informacij o pravilih v cestnem prometu se lahko posvetujete z našimi svetovalci na forumu Pomoč voznikom v prometu.

O problematiki z radarji pa so že kar nekajkrat spregovorili v kultni angleški seriji Top Gear. Dva posnetka smo objavili minulo leto, ko se je pričela afera z Mariborskimi radarji.