Zaključek BMW eko regate

Aktualno, Zanimivosti

V petek, 2. septembra, so prireditelji svetovnega prvenstva v veslanju, BMW Group Slovenija in Ekošole na Bledu predstavili še sklepno dejanje BMW eko regate – regate za dober namen, na kateri je sodelovalo 32 podjetij in omogočilo 3200 otrokom iz 32…

V petek, 2. septembra, so prireditelji svetovnega prvenstva v veslanju, BMW Group Slovenija in Ekošole na Bledu predstavili še sklepno dejanje BMW eko regate – regate za dober namen, na kateri je sodelovalo 32 podjetij in omogočilo 3200 otrokom iz 32 eko šol ogled prvenstva. 

 
B0308A96-D861-11E0-8870-035665B94067Učenci so že v četrtek, 1. septembra, ter nato še v petek, 2. septembra, na eko promenadi od Grajskega kopališča do Male Zake predstavljali okolju prijazna vozila. V procesu izdelovanja izdelkov so otroci spoznavali odgovoren odnos do okolja. Za nagrado so si učenci ogledali svetovno prvenstvo v veslanju.
 
BMW eko regato je podprla tudi Mednarodna organizacija za ohranitev divjih vrst – WWF, ki je preko partnerstva z Mednarodno veslaško zvezo FISA spoznala potencial v okoljsko-športnem projektu. Predstavnik WWF Andreas Beckmann je z navdušenjem pozdravil idejo BMW eko regate in napovedal sodelovanje tudi v prihodnje. To je pomembno še posebej zato, ker WWF v Sloveniji še ne deluje v polnem zagonu. 
 
Spodbudne besede predstavnika WWF je nadgradil Miha Ažman, direktor BMW Group Slovenija, ki je poudaril, da je podjetje že od začetka trdno verjelo, da bo projekt uspel. Sodelovanje ekošol, posajena drevesa in izdelki na eko promenadi so dokaz, da je premierna BMW eko regata presegla pričakovanja. V slovenskem prostoru torej obstaja posluh za projekte z dobrim namenom. Želi si, da bi se tudi v prihodnje predstavniki gospodarstva in širše odzvali na takšne pobude in sodelovali pri projektih, ki podpirajo družbeno in okoljsko odgovornost.