Zafira Tourer BiTurbo s sedmimi sedeži

Aktualno, Novosti

Opel je zasnoval in izdelal najhitrejši kompaktni enoprostorec s sedmimi sedeži. Zafiri Tourer je namreč namenil dizelski motor s sekvenčno tehnologijo dveh turbinskim polnilnikov Twin-turbo. Motor 2.0 CDTI BiTurbo, z največjo močjo 143 kW (195 KM) in največjim navorom 400 Nm, požene Zafiro Tourer do največje hitrosti 218 km/h. Ob tem novi BiTurbo s kombinirano […]

Opel je zasnoval in izdelal najhitrejši kompaktni enoprostorec s sedmimi sedeži. Zafiri Tourer je namreč namenil dizelski motor s sekvenčno tehnologijo dveh turbinskim polnilnikov Twin-turbo.

Motor 2.0 CDTI BiTurbo, z največjo močjo 143 kW (195 KM) in največjim navorom 400 Nm, požene Zafiro Tourer do največje hitrosti 218 km/h. Ob tem novi BiTurbo s kombinirano porabo le 5,6 l/100 km ni le izjemno zmogljiv, marveč tudi zelo gospodaren.

opel zafira tourer biturbo dizel 2013

Sofisticirana sekvenčna tehnologija BiTurbo zagotavlja Zafiri velike zmogljivosti, neposredno odzivnost in odločnost pri pospeševanju v zelo širokem pasu vrtljajev motorja. Od nič do 100 km/h pospeši avtomobil v 8,9 sekundah. Prožnost pa dokazuje podatek o pospešku od 80 km/h do 120 km/h v peti prestavi, za kar je potrebno le 8,5 sekund.

Zafira Tourer s številnimi nagradami in zmagami v izborih, med katerimi je še posebej žlahten »Zlati volan 2012«, ki so ji ga podelili bralci evropskih avtomobilskih revij, združuje premijsko vzdušje v notranjosti z najsodobnejšimi tehnologijami, med katerimi so nekatere izjema za razred, ki mu avtomobil pripada. Še posebej velja to za sisteme za večanje varnosti in udobja. Med tehnološko napredne vrhunske rešitve se uvrščajo sistemi, kot je mehatronsko vzmetenje FlexRide, druga generacija kamere spredaj Opel Eye, prilagodljiv sistem delovanja luči AFL+ in panoramska vetrobranska šipa, ki napolni potniški prostor s prijetno naravno svetlobo. 

Posebno razsežnost prilagodljivosti notranjosti zagotavlja Zafiri Tourer nova generacija sedežev sistema Flex7, s katero je zagotovljena izjemna prostornost potnikom v drugi vrsti.

Novi motor 2.0 BiTurbo dodatno bogati široko ponudbo pogonskih sklopov Zafire Tourer. Ponudbo, vključno z novo možnostjo sestavlja sedem dizelskih motorjev in pet bencinskih, dopolnjuje še motor na LPG. Bogata ponudba zmore pokriti in zadovoljiti najrazličnejše potrebe in pričakovanja kupcev različnih okusov.

Novo izjemno zmogljivo Zafira Tourer BiTurbo je že mogoče naročiti s priporočeno maloprodajno ceno 29.710 evrov, med kupce pa bo pripeljala aprila 2013.