Zadnji Lexus LFA za Evropo

Aktualno

Zadnji Lexus LFA namenjen za evropski trg je bil ta mesec dostavljen gospodu Nicolasu Schillingu v Švico. Japonski proizvajalec premium vozil je Evropi namenil zgolj 40 od 500 proizvedenih superšportnih modelov LFA. Od tega so bile štiri različice LFA Nürburgring Package. Vsak dan so izdelali samo en primerek. Schilling, ki je dobil zadnjega, je sicer […]

Zadnji Lexus LFA namenjen za evropski trg je bil ta mesec dostavljen gospodu Nicolasu Schillingu v Švico.

Japonski proizvajalec premium vozil je Evropi namenil zgolj 40 od 500 proizvedenih superšportnih modelov LFA. Od tega so bile štiri različice LFA Nürburgring Package. Vsak dan so izdelali samo en primerek.

Schilling, ki je dobil zadnjega, je sicer dober poznavalec Lexusa in Japonske, saj že dolga leta prodaja evropska vina na ta odaljen trg.

Največ teh avtomobilov je bilo prodanih v Nemčijo – kar 15, sledi Švica s šestimi primerki, Velika Britanija s petimi, Nizozemska s štirimi in Francija s tremi.

Pod motornim pokrovom se sicer skriva 4,8-litrski V10 bencinski pogonski agregat, ki ponuja 412 kW moči (560 KM). Preko 6-stopenjskega avtomatskega sekvenčnega menjalnika se moč prenaša na zadnji kolesni par.

lexus LFA Europe 2013 Zadnji Lexus LFA Europe 2013