Začetek servisne akcije za modele Volkswagen Passat, CC in Eos

Zanimivosti

Nemški Zvezni urad za motorna vozila (KBA) je odobril tehnične rešitve za Volkswagnove modele Passat, CC in Eos, ki imajo vgrajen 2,0-litrski motor TDI tipa EA189. Več kot 800.000 vozil, ki jih zadeva dizelska tematika, bo zdaj kar najhitreje vpoklicanih v servisne delavnice. Lastniki prizadetih vozil bodo prejeli pisno obvestilo in se bodo potem takoj […]

Nemški Zvezni urad za motorna vozila (KBA) je odobril tehnične rešitve za Volkswagnove modele Passat, CC in Eos, ki imajo vgrajen 2,0-litrski motor TDI tipa EA189.

Več kot 800.000 vozil, ki jih zadeva dizelska tematika, bo zdaj kar najhitreje vpoklicanih v servisne delavnice. Lastniki prizadetih vozil bodo prejeli pisno obvestilo in se bodo potem takoj lahko dogovorili za servisni termin z enim od Volkswagnovih pogodbenih partnerjev.

S tem se nadaljuje Volkswagnova servisna akcija na prizadetih vozilih, ki je stekla ob začetku leta. Jürgen Stackmann, član uprave znamke Volkswagen Osebna vozila, poslovna področja prodaja, marketing in poprodaja je povedal:

Z začetkom servisnega ukrepa za modele Passat, CC in Eos je povezano visoko število vozil, ki bodo zdaj prišla na servise. Veseli me, da se lahko začne izvajanje servisnega ukrepa na prizadetih vozilih za več kot 800.000 naših strank. Naši trgovski in servisni partnerji so dobro pripravljeni na njihov obisk.

V Sloveniji poteka obveščanje strank po dvostopenjskem postopku. Z drugim dopisom bodo stranke naprošene, da se pri poljubnem Volkswagnovem pooblaščenem partnerju dogovorijo za servisni termin. Takšen dopis bo v več etapah poslan tudi lastnikom prizadetih modelov Passat, CC in Eos z motorjem 2.0 TDI v izvedbah z močjo 81 kW, 100 kW in 103 kW.

Vozila bodo po izvedbi servisnega ukrepa ustrezala vsem zakonskim zahtevam. KBA je poleg tega v neomejenem obsegu potrdil, da tehnične rešitve za te modele ne povzročijo sprememb v vrednostih porabe, podatkih o zmogljivosti in emisijah hrupa. Že prej je KBA to zagotovil za vsa druga vozila, za katera je bila doslej odobren servisni ukrep.

Volkswagen še naprej intenzivno pripravlja tehnične rešitve in bo poskrbel za predelavo vseh vozil, ki jih zadeva tematika NOx. To delo poteka ob usklajevanju s pristojnimi organi. Stranke z izvedbo servisnih ukrepov ne bodo imele nobenih stroškov. Poleg tega bo v okviru postopka vpoklica vsem strankam na voljo ustrezen in brezplačen nadomestni prevoz.

Vpoklic prizadetih vozil z 1,2-litrskim motorjem TDI tipa EA189, ki je bil predviden za drugo četrtletje, se bo začel kasneje. Volkswagen pričakuje, da bodo kmalu odobrene tudi tehnične rešitve za naslednje volumenske modele s prizadetimi 2,0-litrskimi motorji.

Zadevna vozila so tehnično varna in primerna za vožnjo. Do predelave jih je brez omejitev mogoče uporabljati v cestnem prometu. Izvajanje potrebnih tehničnih rešitev po vsej Evropi poteka po časovnem in akcijskem načrtu, ki je bil usklajen z uradom KBA.

V Sloveniji bodo vpoklicali  2.900 vozil Volkswagen Passat, CC  in Eos, ki imajo vgrajen 2,0-litrski motor TDI tipa EA189.