Začetek proizvodnje novega Kia Cee’da Sportswagon

Aktualno

Kiina tovarna v slovaški Žilini danes začenja s proizvodnjo novega cee’da Sportswagon, ki bo drugi letošnji novi model, ki ga proizvajajo v tej tovarni. Povpraševanje po novem cee’du Sportswagon bo po Kiinih pričakovanjih povečalo proizvodnjo v tovarni…

Kiina tovarna v slovaški Žilini danes začenja s proizvodnjo novega Cee’da Sportswagon, ki bo drugi letošnji novi model, ki ga proizvajajo v tej tovarni.

 
Povpraševanje po novem Cee’du Sportswagon bo po Kiinih pričakovanjih povečalo proizvodnjo v tovarni na skupno 285.000 vozil v letošnjem letu. Prejšnja generacija Cee’da SW je predstavljala več kot petino celotne proizvodnje. V Žilini so v prvih sedmih mesecih letošnjega leta proizvedli 167.000 vozil in 266.000 motorjev, kar je 11% oz. 52% več kot v enakem obdobju lani.
 

E4B40C94-EC50-11E1-9C29-91B165B94067

 
Tako kot 5-vratni brat se tudi karavanski Cee’d postavlja s posrečeno kombinacijo sodobno oblikovane zunanjosti, visokokavostnih materialov v notranjosti in vrhunsko uglajenostjo dveh bencinskih in dveh dizelskih motorjev. Sportswagon med drugim ponuja praktičnost ter veliko prtljažnega prostora, saj je za prtljago na voljo 528 litrov oz. kar 1642 litrov s podrtimi zadnjimi sedeži.
 
Kiina žilinska tovarna se med drugim pripravlja tudi na začetek trivratne različice Pro_cee’d, katere proizvodnje je predvidena v začetku 2013.

Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.

Sorodne vsebine