Začetek proizvodnje nove Mazde6

Aktualno

Mazda je s posebno slovesnostjo v svoji tovarni Hofu 2 obeležila pričetek proizvodnje nove Mazde6. Na slovesnosti je pred okoli 500 gosti spregovoril predsednik in CEO podjetja Mazda Motor Corporation Takaši Jamanuči in v svojem govoru…

Mazda je s posebno slovesnostjo v svoji tovarni Hofu 2 obeležila pričetek proizvodnje nove Mazde6.
 

Na slovesnosti je pred okoli 500 gosti spregovoril predsednik in CEO podjetja Mazda Motor Corporation Takaši Jamanuči in v svojem govoru poudaril pomembnost nove Mazde6 ter razvoja nove generacije vozil za prihodnost podjetja. Prvi avtomobil, ki je zapustil tekoče trakove fleksibilno avtomatizirane tovarne Hofu je model, namenjen evropskemu tržišču in opremljen s SKYACTIV-G 2,0 pogonskim agregatom.

5502E920-DD47-11E1-BF15-91B165B94067

Pričetek proizvodnje nove Mazde6 sovpada z desetletnico modela s tem imenom, ki je ob prihodu na trg leta 2002 kot prvi poosebljal vse lastnosti Mazdine Zoom-Zoom filozofije in 30-letnico tovarne, v kateri bo nastajala tudi nova Mazda6.

Nova Mazda6 združuje tehnološke rešitve SKYACTIV, obliko, ki jo je navdahnil oblikovni jezik “KODO – duša gibanja” ter edinstven Mazdin sistem za regeneracijo energije pri zaviranju i-ELOOP. Razvoj omenjenega sistema dokazuje sposobnost Mazdinih inženirjev in razvijalcev, z naprednim sistemom pa bo ob atraktivni obliki in vrhunskem pogonskem sklopu Mazda6 še bolj priljubljena med kupci po vsem svetu.

Predstavnik zaposlenih v tovarni Hofu 2, Masacugu Odži, je ob tem poudaril pomembnost izkušenj na področju kakovosti izdelave, ki so jih v tridesetih letih v tovarni pridobili s proizvodnjo devetih milijonov vozil.

Nova Mazda6, ki uteleša Mazdino filozofijo veselja do vožnje in varnost, udobje ter prijaznost do okolja, bo na japonskem in nekaterih evropskih tržiščih na voljo konec letošnjega leta. Svetovno premiero bo Mazda6 doživela konec avgusta letos na salonu v Moskvi.