Žabe, pujsi, spaki in hrošči na Vrhniki

Aktualno, Zanimivosti

Vrhnika se je, vsaj v nedeljo, 12. Junija 2011, zavrtela nekaj desetletij nazaj. Pa ne z živalskim sejmom, kot bi lahko sklepali iz naslova, temveč so ulice preplavili starodobniki. Že ob prihodu na Vrhniko je bilo v nedeljo precej drugače kot običajno…

FE61859A-97EC-11E0-990E-814165B94067Vrhnika se je, vsaj v nedeljo, 12. Junija 2011, zavrtela nekaj desetletij nazaj. Pa ne z živalskim sejmom, kot bi lahko sklepali iz naslova, temveč so ulice preplavili starodobniki.

Že ob prihodu na Vrhniko je bilo v nedeljo precej drugače kot običajno. Domala na vsakem parkirišču ob glavni cesti, avtobusni postaji, pred semaforji in pred lokali, so stala vozila, katera so lahko obiskovalci, precej ekstravagantnih primerkov pa tudi ne, srečevali na naših cestah pred mnogo desetletji.

Vsa Vrhnika je bila tako en sam muzej starodobnikov, prek 1.000 obiskovalcev si je ogledalo več kot 300 primerkov precej raznolikih jeklenih konjičev.

Prevladovali so sicer Citroënovi primerki žab (model DS), spačkov (2 CV), pujs (model HY), manjkali pa niso niti Volkswagnovi hrošči, Cobra, razne predelave legendarnih fičkov, Mercedes, Audi, DKV, MG ter čisto pravi, ročno izdelan parni stroj, ki je poskrbel za dobro voljo in vožnjo mladih nadebudnežev.

Spodaj v posnetku je simpatično vabilo na omenjeno zaključeno prireditev.

Foto: Simona Adamič Kavšek