Z letošnjim enim odpeljanim "brzincem" v Železnike spet v boj za najvišja mesta

Avtomobilizem, Reli, Šport

Letošnje državno prvenstvo v reliju se za Aljošo Novaka in sovoznika Mateja Čarja ni začelo po načrtih in željah, ki pred sezono niso bile nizke. Zdaj je položaj drugačen in na reliju v Železnikih si v soboto bolj kot karkoli želita predvsem prihoda v cilj.  Aljoša Novak in Matej Čar sta na prvih dveh relijih letošnjega državnega […]

Letošnje državno prvenstvo v reliju se za Aljošo Novaka in sovoznika Mateja Čarja ni začelo po načrtih in željah, ki pred sezono niso bile nizke. Zdaj je položaj drugačen in na reliju v Železnikih si v soboto bolj kot karkoli želita predvsem prihoda v cilj. 

IMG-0581

Aljoša Novak in Matej Čar sta na prvih dveh relijih letošnjega državnega prvenstva odpeljala le eno hitrostno preizkušnjo. V šali bi lahko rekli, da sta vsako preizkušnjo, ki sta jo pripeljala do cilja, tudi odločila v svojo korist. Na reliju v Mariboru sta namreč z Mitsubishi Lancerjem EVO9 dobila uvodno preizkušnjo, na naslednji pa odstopila. Na reliju Saturnus je motor najetega Peugeota 207 S2000 odpovedal že pred uradnim štartom relija.

IMG-0009

V Železnikih bosta spet sedela v Mitsubishi Lancerju EVO IX, ki sta ga pred relijem tudi preskusila in z dobrimi 30 testnimi kilometri brusila dirkaško rjo. “Tokrat nimam velikih rezultatskih pričakovanj. V primerjavi s tekmeci sem bistveno manj navožen, saj je bila odsotnost iz dirkalnika kar dolga. Želim se dobro ujeti z avtomobilom, maksimalno uživati v dirkanju in seveda pripeljati v cilj,” je povedal Aljoša , ki bo na reliju vozil s štartno številko 5. V Železnikih bo v soboto na sporedu devet hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 95 kilometrov, dolžina celotnega relija pa bo 193 kilometrov.