Nissan LEAF: 100.000 prodanih vozil

Aktualno, Zanimivosti

Nissan LEAF, najbolj priljubljeno električno vozilo na svetu – 95 % kupcev bi vozilo priporočilo prijatelju – je v svoji kratki prisotnosti na trgu doseglo pomemben mejnik.

Nissan LEAF, najbolj priljubljeno električno vozilo na svetu – 95 % kupcev bi vozilo priporočilo prijatelju – je v svoji kratki prisotnosti na trgu doseglo pomemben mejnik.

nissa leaf s kovanci 2014Nissan je zgolj tri leta po predstavitvi na svetovnem trgu predal 100.000.primerek vozila Nissan LEAF brez emisij. Bela različica vrhunskega modela Nissan LEAF Tekna je bila prodana britanskemu kupcu iz mesta Hampshire. „Doseči takšen mejnik pri prodaji tako revolucionarnega vozila v tako kratkem času je velik dosežek,“ je dejal Guillaume Cartier, podpredsednik oddelka za prodajo in marketing pri Nissan Europe. Pri tem ne smemo pozabiti, da je bila infrastruktura za polnjenje akumulatorjev leta 2010 ob predstavitvi vozila LEAF še v povojih. Vendar to ni odvrnilo tistih, ki so nemudoma prepoznali prednosti električnega vozila. Tri leta pozneje so številni že lastniki svojega drugega Nissana LEAF. Avto s petimi sedeži, priročnimi prtljažnimi vrati in največjo prostornino prtljažnega prostora v svojem razredu električno vozilo za resnični svet.

Danes se mreža postaj za hitro polnjenje v številnih mestih hitro širi, kar spodbuja prodajo s številnimi priznanji nagrajenega modela LEAF.

Nissan je dosežek pri prodaji obeležil z izdelavo edinstvene različice Nissana LEAF s 100.000 zelo posebnimi dodatki, ki predstavljajo vsako posamezno prodajo. Vozilo je okrašeno s 50.000 angleškimi kovanci za 2 penija in 50.000 evrokovanci za 2 centa.

Izbira kovancev odraža nizke stroške pri vožnji z Nissanom LEAF – zgolj 0,02 £ na miljo in manj kot 0,02 € na kilometer.

Ekipa strokovnjakov je potrebovala kar sedem dni, da je Nissana LEAF okrasila s kovanci. Polovica vozila je okrašena z angleškimi peniji, druga polovica pa z evrokovanci, pri čemer so s tremi plastmi kovancev poudarili napis „LEAF“.

Različice s kovanci kljub temu ne bo v redni ponudbi: skupaj namreč težo vozila povečajo za 504 kg.

S kovanci okrašen Nissan LEAF je bil razstavljen v salonu Martins v Winchestru pri pooblaščenem koncesionarju Nissan, ki je prodal 100.000.vozilo zobozdravniku Brettu Garnerju, tehnološkemu navdušencu, ki ima svojo ordinacijo v bližini mesta Fareham na južni angleški obali.

Brettu je vozilo predlagal prijatelj, ki je lastnik modela LEAF in ki nad vozilom ni navdušen zgolj zaradi ničnih izpustov ter napredne tehnologije, temveč tudi zaradi nizkih stroškov vožnje.

„Povedal mi je, da je z njim ogromno privarčeval. Žena na začetku ni bila navdušena, zato sva skupaj pregledala finančne prednosti, kot so nizki stroški vzdrževanja, zavarovanja, goriva itd., nakar se je nekoliko omehčala. Svoje mnenje je povsem spremenila po 800-kilometrski vožnji v obe smeri. Vožnja je s postankom za hitro polnjenje v vsako smer trajala nekoliko dlje kot po navadi, a zdaj želi Nissana LEAF voziti nekajkrat na teden,“ je dodal.

LEAF je kot nalašč za Brettovo vsakodnevno uporabo – 80-kilometrsko vožnjo v obe smeri – in zakonca Garner sta se odločila, da jima podjetje British Gas doma namesti polnilno točko Polar.

„Doma imava še eno navadno vozilo, vendar ga zaradi porabe goriva 9 litrov/km in s tem povezanimi visokimi stroški ne uporabljava pogosto,“ je dodal.