Young Creative Chevrolet 2013 je nogometu

Aktualno

Uradno se začenja natečaj Mlad, Ustvarjalen Chevrolet (YCC) 2013, sedmi letni natečaj umetnosti in oblikovanja za evropske študente uporabnih umetnosti. Natečaj je leta 2007 ustvarila družba Chevrolet Europe, ugled in udeležba na tem priljubljenem natečaju pa sta z leti postopoma rasla.

Uradno se začenja natečaj Mlad, Ustvarjalen Chevrolet (YCC) 2013, sedmi letni natečaj umetnosti in oblikovanja za evropske študente uporabnih umetnosti.
 

Natečaj je leta 2007 ustvarila družba Chevrolet Europe, ugled in udeležba na tem priljubljenem natečaju pa sta z leti postopoma rasla. Letošnja ustvarjalna tema »Fenomen nogometa« mlade umetnike postavlja pred nalogo raziskati stalno priljubljenost tega globalnega športa, ki ga Chevrolet sedaj podpira na prav tako obsežni ravni.

Svež pogled na nogomet

Prevladujoča tema natečaja YCC 2013 je nogomet: igra, navijači in strast. Cilj letošnjih ustvarjalnih nalog na štirih področjih uporabne umetnosti natečaja YCC je slaviti nogomet in ga prikazati z edinstvene perspektive.   

·     Moda– naloga je oblikovati privlačno športno obleko, ki bo zajela duh najbolj gorečega nogometnega navijača. Obleko bo nosil maneken na predstavitvi posebne različice avtomobila Chevrolet Aveo Manchester United Special Edition.

·     Fotografija–poleg blišča in razburljivosti profesionalnega nogometa so skupinsko delo, disciplina in vzdržanje pritiska bistvo tega športa. Naloga je, da se ustvarjalec vrne k osnovam nogometa in posname sliko, ki bo razkrila razlog za univerzalno privlačnost tega športa.

·     Video– naloga je ustvariti živahen in zabaven film, ki bo razložil pravila in svet nogometa tistim, ki ga ne igrajo ali spremljajo. Izdelek mora poleg tega skušati pri njih spodbuditi zanimanje za nogomet.

·     Vizualna umetnost– namen je oblikovati nalepke za okrasitev avtomobila Chevrolet Aveo Manchester United Special Edition, ki bo razstavljen na evropskih avtomobilskih sejmih. Športni Aveo mora postati »navijaško prevozno sredstvo«, ki bo goreče navijače kluba Manchester United popeljalo na tekme.

D7FF52AC-CA5D-11E1-82F3-281566B94067Temo natečaja so navdihnila nedavno razglašena Chevroletova globalna sponzorstva nogometnih klubov prve angleške nogometne lige Manchester United in Liverpool ter organizacije One World Futbol Project, ki otrokom v stiski podarja skoraj neuničljive nogometne žoge. Obširen marketinški in medijski vpliv, ki spremlja ta sponzorstva, bo najverjetneje prispeval k večji prepoznavnosti natečaja YCC 2013 in njegovih zmagovalcev.

Susan Docherty, predsednica in izvršna direktorica Chevrolet Europe, pojasnjuje, da sta čas in tema natečaja YCC 2013 idealna. »Zelo smo zadovoljni, da se lahko skozi naša nogometna sponzorstva približamo igri in milijardam navijačev po vsem svetu,« pravi Dochertyjeva. »Prepričani smo, da bo naša predanost nogometu in stalna podpora uspešnih umetnikov letos pripomogla k izjemni vplivnosti in zanimivosti natečaja YCC.«

Natečaj YCC pridobiva obseg in ugled

Natečaj Young Creative Chevrolet (YCC) je leta 2007 prvič priredila družba Chevrolet Europe, z namenom spodbuditi ustvarjalnost in podpreti mlade ustvarjalce na začetku njihovih karier. Šesto sezono natečaja YCC je zaznamoval precejšen porast v številu sodelujočih, saj se je nanj prijavilo 280 šol uporabne umetnosti iz 24 evropskih držav. Razlog za vse večje zanimanje za natečaj niso samo privlačne denarne nagrade, ki jih prejmejo zmagovalci natečaja YCC na državni in evropski ravni, ampak tudi obet večje prepoznavnosti in – v primeru evropskih zmagovalcev – spoznavanje ustvarjalnih področij skozi edinstvene priložnosti za pridobivanje pristnih delovnih izkušenj pri strokovnjakih, letos pa tudi sam podelitveni večer natečaja YCC.

Za natečaj YCC 2013 bo na državni ravni junija 2013 opravljen prvi izbor žirije z največ tremi nagradami, podeljenimi za vsako področje. Zmagovalec vsakega področja bo napredoval v evropski finale, ki bo potekal julija 2013. Državne in evropske žirije natečaja YCC sestavljajo ugledni umetniki z ustreznih področjih ter strokovnjaki za oblikovanje, zaposleni v medijih in višji Chevroletovi uslužbenci.

Šole se sedaj lahko prijavijo na natečaj

V skladu s smernicami natečaja YCC so šole uporabne umetnosti po vsej Evropi vabljene k prijavi prek spleta do 31. decembra 2012. Na natečaju, ki obeta, da bo najbolj tekmovalen in odmeven doslej, lahko sodelujejo samo študenti s šol, ki se prijavijo na natečaj YCC.

Več informacij lahko najdete tukaj.

O Chevroletovem natečaju Mlad Ustvarjalen Chevrolet:

Chevroletov natečaj Mlad Ustvarjalen Chevrolet (YCC) je zelo pričakovan Chevroletov letni natečaj umetnosti in oblikovanja za študente uporabnih umetnosti iz vse Evrope. Chevrolet Europe je natečaj YCC prvič organiziral leta 2007 z namenon spodbuditi ustvarjalnost in podpreti nove umetnike na začetku njihovih karier.  Vsako leto so mladi umetniki pred izzivom, da se odzovejo na ustvarjalne naloge v različnih disciplinah uporabnih umetnosti, kot so moda, fotografija, video in vizualne umetnosti.  Za več informacij o natečaju YCC obiščite spletno stran www.youngcreativechevrolet.eu ali www.facebook.com/youngcreativechevrolet.