Vzpon Opla v Evropi

Aktualno, Poslovno

Oplova modelska ofenziva žanje velik uspeh med evropskimi kupci. Marca 2014 je znamka dosegla 6,7 odstotka tržnega deleža na evropskem trgu, kar je največ po juniju 2011. Po preliminarnih podatkih se je število registracij novih vozil povečalo na 133.700, kar je predstavljalo 9,3-odstotno rast v primerjavi z marcem lanskega leta. »Številni evropski trgi se končno […]

Opel Mokka

Oplova modelska ofenziva žanje velik uspeh med evropskimi kupci. Marca 2014 je znamka dosegla 6,7 odstotka tržnega deleža na evropskem trgu, kar je največ po juniju 2011. Po preliminarnih podatkih se je število registracij novih vozil povečalo na 133.700, kar je predstavljalo 9,3-odstotno rast v primerjavi z marcem lanskega leta.

Opel Mokka

Trenutno je najbolje prodajan Oplov model Mokka s približno 215.000 naročili.

»Številni evropski trgi se končno ponovno krepijo. Zato je v tovrstnih razmerah toliko bolj pozitiven znak, ponovna rast tržnega deleža Opla. Trajnost naše rasti potrjuje tudi obseg naročil, saj smo do konca marca prejeli za približno 20.000 več naročil, kot v prvem četrtletju lani,« pravi član uprave Opla zadolžen za prodajo, Peter Christian Küspert. »Trenutno je najbolje prodajan model Mokka s približno 215.000 naročili. Zadovoljni smo tudi s priljubljenostjo ADAMA, avtomobila modnega življenjskega sloga za katerega smo prejeli že več kot 80.000 naročil. Ob tem smo doslej prejeli že več kot 85.000 naročil tudi za našo zastavonošo, novo Insignio.«

V prvih treh mesecih letos se je obseg prvih registracij avtomobilov znamke Opel, vključno z angleško znamko Vauxhall, povečal za 12.700 vozil in je znašal 271.000 vozil.

Toliko bolj pomembno je dejstvo, da uspeh izhaja iz uspešnosti na številnih trgih. V marcu in v celotnem prvem četrtletju, se je namreč tržni delež Opla povečal v kar desetih evropskih državah. Še posebej uspešen je bil Opel na domačem, nemškem trgu. S 7,1 odstotka se je, v primerjavi z lanskim marcem, tržni delež znamke na celotnem trgu povečal za 0,3 odstotka. Ob tem je v prvem četrtletju znašal 6,7 odstotka, kar je za 0,2 odstotka bolje, kot v enakem obdobju lani. Tako Mokka kot Meriva sta bili v prvem četrtletju leta 2014 drugi v svojem razredu v Nemčiji. V Veliki Britaniji, na največjem trgu, je sestrska znamka Vauxhall povečala prodajo v primerjavi z lanskim marcem za približno 17 odstotkov. Insignia in Zafira sta bili tam najbolj uspešni v svojih razredih, medtem, ko sta Corsa in Mokka zasedli drugo mesto. Zanimanje za nove Ople je trenutno posebej veliko na Poljskem, kjer se je obseg prvih registracij novih vozil v marcu povečal za 57 odstotka. Opel je ob tem prejšnji mesec okrepil vodilni položaj na trgu osebnih vozil na Madžarskem, na Nizozemskem pa se je po marcu leta 2012, ponovno zavihtel na prvo mesto.