Vse že nared za GHD Lučine 2012

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Od danes pa do nedelje, 12. avgusta, bo v Todražu osrednji prireditveni prostor Gorsko hitrostne dirke GHD Lučine 2012, ki že tradicionalno poteka na cesti od Todraža do Lučin. Prijavljenih je kar 93 voznikov iz 7 evropskih držav, med njimi več kot 10 voznikov formul.

Od danes pa do nedelje, 12. avgusta, bo v Todražu osrednji prireditveni prostor Gorsko hitrostne dirke GHD Lučine 2012, ki že tradicionalno poteka na cesti od Todraža do Lučin. Prijavljenih je kar 93 voznikov iz 7 evropskih držav, med njimi več kot 10 voznikov formul.
 

064CEFD0-DBAB-11E1-8183-91B165B94067V državnem prvenstvu največ možnosti pripisujejo Alešu Preku, lovil ga bo Sandi Boh. Med tujci pa je (med ‘avtomobili’) pričakovati boj med naslednjimi dirkači: Felixom Pailerjem, Fulviom Giulianijem, Danom Michlom, Herbertom Pregartnerjem…  Največje hitrosti bodo na 3950 metrov dolgi progi dosegali vozniki formul in prototipov, vrača se Avstrijec Herman Waldy st. ter lanskoletni najboljši v generalni razvrstitvi med Slovenci Marjan Smrdelj (dosegel je 4. mesto). S progo se bo ponovno spopadel rekorder in lanskoletni zmagovalec Čeh Milan Svoboda, ki pa bo letos nastopil v vozilu BRC CM 02.
 
Na parkirišču pred rudnikom (RŽV) je že urejena servisna cona, v prostorih rudnika pa je že vse nared za vodstvo dirke in novinarsko središče. Danes po 14. uri so na sporedu tehnični pregledi in verifikacija voznikov, večer pa je namenjen OTVORITVENI ZABAVI z narodno zabavno zasedbo TRIO ŠUBIC ter legendarno skupino VICTORY, ki jo pripravljajo domačini. Jutri, v soboto, 11. avgusta, bodo od 11. ure dalje trije uradni treningi, v nedeljo, 12. avgusta, bo ob 10h prva vožnja, ob 12.45 otvoritev dirke in nato še 2 vožnji, predvidoma ob 13.30 in 15.30.  Po 18.30 bo predvidoma razglasitev najboljših.
 
Letošnji organizator, ki je organizacijske niti prevzel od domačega Motokluba Buhc, AMD Zvezda iz  Ljubljane, bo poskrbel za varnost na progi in ob njej. Obiskovalci si bodo lahko že danes od 14.30 dalje v boksih ogledali preko 90 dirkalnikov.  Med obiskovalce bo organizator jutri in v nedeljo razdelil kar okrog 200 mamljivih praktičnih nagrad. 
 
Če boste dirko preživeli v družbi organizatorja ali pa se boste le peljali skozi te kraje, naj omenimo še, da bo cesta Gorenja vas–Lučine–Ljubljana deloma zaprta. Zapora ceste bo jutri in v nedeljo od 9. do 19. ure, v intervalih po 60 minut, in sicer na območju naselij: Todraž, Brebovnica, Lučine in Dolge Njive. Obvoz je urejen, potekal pa bo po občinskih lokalnih cestah: Gorenja vas–Žirovski vrh (Javorč)–Goli vrh ter Suhi dol–Goli vrh. V nedeljo bo med posameznimi vožnjami za obiskovalce brezplačno vozil tudi avtobus.
 
Lepo vabljeni v Todraž v Poljanski dolini, kjer je že vse nared za izvedbo Gorsko hitrostne dirke GHD Lučine 2012! Veseli bomo vašega obiska.