Vrhunski uspeh Stanovnika: 5. mesto v Abu Dhabiju

Motociklizem, Šport, Top

Ponarodela “Bolj star bolj nor” še kako dobro velja za Mirana Stanovnika, ki je na pragu Abrahama privozil svoj najboljši rezultat na reliju Puščavski izziv – Abu Dhabi Desert Challenge 2014. Na dirki, ki šteje kot prva na koledarju svetovnega prvenstva v reliju, je po prologu in petih etapah zasedel skupno peto mesto, kar je […]

Ponarodela “Bolj star bolj nor” še kako dobro velja za Mirana Stanovnika, ki je na pragu Abrahama privozil svoj najboljši rezultat na reliju Puščavski izziv – Abu Dhabi Desert Challenge 2014. Na dirki, ki šteje kot prva na koledarju svetovnega prvenstva v reliju, je po prologu in petih etapah zasedel skupno peto mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev na tej dirki.

Miran Stanovnik - "bolj star, bolj nor"

Miran Stanovnik – “bolj star, bolj nor”

Po prihodu v cilj je navdušeno opisal dogajanje na zadnji etapi: »Pričel sem za Al Balooshijem, arabskim prvakom v sprint relijih in tako rekoč lokalnim tovarniškim dirkačem. Na 73. kilometru sem ga ujel in mu nekaj časa taktično sledil, ampak sem videl, da je moj tempo lahko hitrejši, zato  sem ga prehitel. Danes mi je šlo vse kot po maslu, zares sem užival v dirkanju. Rad bi se zahvalil vsem prijateljem za podporo in vzpodbudne besede. Zelo me veseli, ko ljudje dirkajo z mano – četudi le preko spletne strani.«

Miran Stanovnik: "To peto mesto ne rabi nobenega pridevnika ..."

Miran Stanovnik: “To peto mesto ne rabi nobenega pridevnika …”

Z zmago na zadnji etapi si je končno zmago s komaj 20 sekundami prednosti zagotovil lanskoletni prvak v svetovnem prvenstvu in osmoljenec letošnjega Dakarja (zgorel mu je dirkalnik), Portugalec Paolo Goncalves s tovarniškim dirkalnikom Honda. Stopničke sta dopolnila dva Španca, zmagovalec Dakarja Marc Coma (KTM) in velik up vztrajnostnega terenskega motociklizma, Joan Barreda Bort (Honda), četrto mesto pa je pripadlo še enemu tovarniškemu KTM-ovemu dirkaču, Jordiju Viladomsu.

Miran Stanovnik je za našo spletno stran, s pomočjo našega “dubajskega urednika” Iztoka Franka, podal še krajšo izjavo in vas prav lepo pozdravil. Vabljeni k ogledu spodnjega videa!