Volvovo sodelovanje s proizvajalcem POC

Aktualno

Volvo je vzpostavil sodelovanje s švedskim podjetjem POC, ki izdeluje visoko tehnološko zaščitno športno opremo. Podjetji si bosta izmenjali znanje za raziskovanje novih idej znotraj varnosti in dizajna.

Volvo je vzpostavil sodelovanje s švedskim podjetjem POC, ki izdeluje visoko tehnološko zaščitno športno opremo. Podjetji si bosta izmenjali znanje za raziskovanje novih idej znotraj varnosti in dizajna.

»Izdelki POC združujejo funkcionalen dizajn z lahkimi, visoko zmogljivimi materiali, ki nudijo najboljši občutek svobode in zaščite. To je popolnoma uglašeno z našim ciljem, da ustvarimo funkcionalnost in varnost kot emocionalno doživetje,« doda Thomas Ingenlath.

volvo xc coupe concept 2014

Začeten fokus na avtomobile in kolesarje

Novo sodelovanje bo raziskovalo in uporabilo možnosti za razširitev znanja o varnosti in ponudbo izdelkov Volva kot tudi podjetja POC. Prvi rezultati bodo predstavljeni v drugi polovici leta 2014. Začetna raziskava in razvojni projekt se osredotočata na komunikacijo med avtomobili in kolesarji.

»Komunikacija med kolesarji okoli avtomobila je možna razširitev naše izjemne tehnologije Zaznavanja pešcev in kolesarjev. Informacija, da je kolesar viden, lahko naredi interakcijo med avtomobili in kolesarji v urbanih področjih gladko in varnejšo,« razloži Jan Ivarsson.

Skupna vizija

»S poslanstvom podjetja POC, izdelovanjem najboljšega, kar je mogoče, in posledično reševanje življenje ter zmanjšanje posledic nesreč pri športnikih in kolesarjih, nam je v čast sodelovati z Volvom pri varnosti kolesarjev. Imajo vizijo, kompetence in izkušnje, hkrati pa so vodilni v razvoju cestne varnosti že več kot 80 let,« pravi Stefan Ytterborn, generalni direktor in ustanovitelj podjetja POC.

Inspiracija za nov konceptni avtomobil

Dizajn novega Volvo koncepta XC Coupe, ki se bo svetu predstavil letos na severnoameriškem mednarodnem avto salonu v Detroitu, je inspiriran z dizajnom moderne športne opreme.

»Več oranžnih detajlov in zunanja grafika v kombinaciji z močno uporabo matirane gume, ki pokriva zadnji konec vozila, dodajajo visoko funkcionalen vtis dizajna,« doda Thomas Ingenlath.

Volvo koncept XC Coupe ima močno povezavo z aktivnim življenjskih slogom na prostem in Volvovim ciljem, nudenje strankam na svetu vodilno varnost in paket podpore.

»Sodelovanje s podjetjem POC bo navdihujoče in plodno. Oba podjetja imata močan poudarek na varnosti in zaščiti. POC nas lahko navdihuje za ustvarjanje varnostnega in emocionalnega doživetja ter za snovanje še bolj želenih avtomobilov,« zaključi Thomas Ingenlath.