Volvo predstavil think tank

Aktualno

Volvo je začel s tretjo fazo kampanje Emission Equality, katere cilj je postaviti kvaliteto zraka v ospredje miselnosti ljudi. Think Tank združuje vplivne novinarje, okoljske strokovnjake in predstavnike avtomobilskega sektorja, ki so na prvem srečanju…

5826D692-4E47-11E0-A72E-2C8D66B94067Volvo je začel s tretjo fazo kampanje Emission Equality, katere cilj je postaviti kvaliteto zraka v ospredje miselnosti ljudi. Think Tank združuje vplivne novinarje, okoljske strokovnjake in predstavnike avtomobilskega sektorja, ki so na prvem srečanju pričeli razmišljati, kako lahko pomagajo razviti zavest o kakovosti zraka med vozniki.

 
Začetne teme pogovora so vključevale:
 
• izvedljivost uvajanja oznake za vse avtomobilske emisije, ne le CO2, ki je podobna tisti, ki že obstaja v ZDA;
• z lobiranjem vlade uvesti obdavčitev na avtomobile, ki temelji na skupnem onesnaževanju zraka, ne le na CO2;
• pozitivni učinek, ki ga bodo verjetno imeli Euro 5 motorji na celoto emisij.
 
Najnovejši član ekipe Emissons Equality je proizvajalec avtomobilov Honda, ki je bil zastopan s strani svoje korporativne ekipe PR.
 
Volvo je sprožil razpravo v poletnih mesecih leta 2010 s pozivom, da bi za vse vrste avtomobilskih emisij pripravili posebne oznake, poleg oznake CO2, ki je že uporabljena v avtomobilskih salonih. Brezplačna iPhone aplikacija, ki je na voljo v spletni trgovini iTunes, je bila lansirana pred kratkim in kupcem omogoča, da vidijo oznako onesnaževalcev zraka za vsak novi avto v prodaji.
 
Generalni direktor Volvo Car Velike Britanije, Peter Rask, je dejal: »Zelo je razburljivo, da vsi ti strokovnjaki na svojih področjih lahko sodelujejo pri kampanji, za katero vsi priznajo, da bi bila pomemben korak k izboljšanju kakovosti zraka v Veliki Britaniji.” Pravi, da si kampanja Emissions Equality prizadeva za nadaljno izobraževanje potrošnikov o emisijah in vplivih na okolje. Glede na podatek Okoljske revizijske komisije (Environmental Audit Committee), ki napoveduje 50.000 prezgodnjih smrti na leto zaradi onesnaževanja zraka, bo vsaka sprememba v odnosu voznikov dobrodošla, poudarja Peter Rask.