Volvo: Novi ljudje

Aktualno

Peter Mertens bo prevzel vlogo starejšega podpredsednika na oddelku raziskav in razvoja, vlogo podpredsednika globalnega marketinga na sedežu podjetja Volvo Car Corporation v Gothenburgu pa bo prevzel Richard Monturo.

CC9C1374-431C-11E0-81DE-95C465B94067Peter Mertens bo prevzel vlogo starejšega podpredsednika na oddelku raziskav in razvoja, vlogo podpredsednika globalnega marketinga na sedežu podjetja Volvo Car Corporation v Gothenburgu pa bo prevzel Richard Monturo.

Peter Mertens ima več kot 20-letne izkušnje na področju avtomobilske industrije. Bil je vodja kakovosti pri Jaguarju, Land Roverju, Rangeroverju in vodja korporativne kakovosti pri Tata Motors Indija.

»Peter Mertens bo imel pomembno vlogo pri Volvo Car Corporation in bo vodil naslednjo stopnjo razvoja prihodnjih izdelkov. Z veseljem izrekam dobrodošlico tako izkušeni osebi, kot je Peter,« pravi Stefan Jacoby, predsednik in izvršni direktor Vovlo Car Corporation.

»Volvo Car Corporation se sooča z razburljivo prihodnostjo in zelo sem počaščen, da sem dobil priložnost biti del tega in prispevati k oblikovanju prihodnjih produktov,« pravi Peter Mertens.

Richard Monturo, nedavno še izvršni direktor pri oglaševalski agenciji La Comunidad v Miamiju, je imenovan za podpredsednika globalnega marketinga. Richard Monturo je preživel nekaj zadnjih mesecev na sedežu podjetja Volvo Car Corporation v Gothenburgu, da bi podprl razvoj globalne strategije blagovne znamke. »Richard ima strokovno znanje in potrebne izkušnje, da izostri znamko Volvo in zagotovi dosledno izvajanje na svetovni ravni, vendar ob razumevanju lokalnih trgov,« pravi Stefan Jacoby.

Richard Monturo ima bogate izkušnje na področju razvoja in trženja blagovnih znamk in je aktivno sodeloval pri pomembnih znamkah, kot so Absolut, Nissan, Mercedes-Benz, Michelin, McDonald’s in Volkswagen.

»Zelo sem vesel, da sem lahko del ekipe Volvo v teh obetavnih časih,« pravi Richard Monturo. »Blagovna znamka Volvo je grajena na odličnih izhodiščih in mi jo bomo skrbno razvijali, da bo imela jasen in dober položaj na naših trgih po vsem svetu,« dodaja.

Peter Mertens in Richard Monturo bosta prevzela svoji vlogi 1. aprila 2011. Paul Welander, trenutni vodja raziskav in razvoja, bo prevzel položaj starejšega pospredsednika kakovosti in kupcev, prav tako s 1. aprilom 2011.  Kot že naznanjeno, bo Jan Gurander prevzel položaj starejšega podpredsednika in izvršnega finančnega direktiorja pri Volvo Car Corporation 1. aprila 2011.

Glej tudi >>
Volvo: Delavci dnevno dvakrat na kavo