Volvo napoveduje začetek prodaje V60 Plug-in Hybrid

Aktualno

Na začetku leta 2011 je Volvo predstavil idejo V60 Plug-in Hybrida, katerega izpust ogljikovega dioksida je manj kot 50g/km. Leta 2012 bo V60 Plug-in Hybrid postal tudi dejanski, avto je plod sodelovanja med Volvom in švedskim dobaviteljem energije Vattenfall…

Na začetku leta 2011 je Volvo predstavil idejo V60 Plug-in Hybrida, katerega izpust ogljikovega dioksida je manj kot 50g/km.

 
DB361B8A-FE26-11E0-8B51-83A166B94067Leta 2012 bo V60 Plug-in Hybrid postal tudi dejanski, avto je plod sodelovanja med Volvom in švedskim dobaviteljem energije Vattenfall.
 
”Nobeno podjetje ali organizacija se ne more sama zoperstaviti izzivu klimatskih sprememb. Naše poslanstvo je ustvariti avtomobil s čim nižjim izpustom ogljikovega dioksida, naloga družbe pa je, da zagotovi trajnostni razvoj. Naš projekt  je dober pokazatelj kako lahko sodelovanje med strokovnjaki na različnih področjih pripelje od individualne proizvodnjo pruduktov z nizkim izpustom CO2, do okolju prijaznega načina življenja,” pravi Stefan Jacoby, predsednik uprave Volvo Car Coporation.
 
Januarja 2007 sta Volvo in Vattenfall AB oznanila sodelovanje katerega cilj je bilo testiranje in razvoj Plug-in tehnologije. V ta namen sta družbi ustanovili skupno podjetje V2 Plug-in-Hybrid Vehicle Partnership HB.
 
Rezultat skupnega razvoja je prvi dizelski plug-in hibrid na trgu. Avtomobil uporabniku nudi lastnosti električnega avtomobila in dizelskega motorja: nizko porabo goriva in podpovprečen izpust CO2 v kombinaciji z odlično zmogljivostjo avtomobila.
 
”Pomemben aspekt celotnega projekta je bil ohraniti odlične vozne lastnosti Volva V60, njegove visoke varnostne standarde prestižnost in udobje. Poleg tega pa sta se poraba goriva in izpust CO2 prepolovila, v primerjavi z ostalimi avtomobili na trgu,” pravi Stefan Jacoby.
 
 
Doseg V60 Plug-in Hybrida, kadar vozi izključno na električno energijo je 50 kilometrov. Celoten doseg avtomobila z enim rezervoarjem je do 1200 km. Povprečni izpust CO2 je 49g/km in poraba goriva je 1.9 litrov na 100 km.
 
Zaradi cene baterije bo plug-in hibrid dražji kot običajni V60, vendar pa bodo stroški goriva znašali le tretjino stroškov običajnega avtomobila. Cena vožnje na elektriko na Švedskem znaša približno 3 evre na 100 km. A ta strošek bo variiral glede na trg.
 
V60 Plug-in Hybrid se bo dalo napolniti preko navadne domače vtičnice ali pa na zato namenjenih polnilnicah. Če boste avto polnili doma, se bo polnil približno pet ur. 
 
Električna energija ponuja vrsto ugodnosti:
 
– Električni motor je skoraj štirikrat bolj učinkovit od običajnega avtomobilskega motorja. To pomeni da električni avtomobil porabi manj energije in proizvede manj emisij.
– Evropska produkcija elektrike ima postavljeno zgornjo mejo dovoljenega izpusta CO2 ob njeni proizvodnji, kar pomeni, da tudi, če bi vsi avtomobili vozili na elektriko, bi bil izpust CO2 v okolje še vedno manjši, kot če ne bi. In ta zgornja dopustna meja se neprestano niža.
– Elektrika je odličen vir energije. Nikoli je ne bo zmanjkalo in teoretično jo lahko proizvedemo brez kakršnihkoli CO2 emisij. 
– Emisije iz milijonov izpušnih cevi se bodo prenesle v za to namenjene obrate, kar bo omogočilo lažjo kotrolo in trgovanje z emisijami. Tega trenutni transportni sektor ne dopušča.
– Električna vozila porabijo relativno malo energije, povečanje potrebe po njej pa bodo pokrile elektrarne, ki elektriko pridobivajo iz obnovljivih virov. Ena sama vetrna elektrarna proizvede dovolj energije za 3000 električnih avtomobilov.