Volvo in Siemens skupaj

Aktualno

Volvo in Siemens pričenjata strateško sodelovanje na področju električnih avtomobilov. Fokus je v skupnem napredku tehnologije električnega pogona, moči elektronike in tehnologiji polnjenja kot tudi integraciji teh sistemov v Volvo C30 Electric. Prvi električni…

Volvo in Siemens pričenjata strateško sodelovanje na področju električnih avtomobilov. Fokus je v skupnem napredku tehnologije električnega pogona, moči elektronike in tehnologiji polnjenja kot tudi integraciji teh sistemov v Volvo C30 Electric.

 
CC9C1374-431C-11E0-81DE-95C465B94067Prvi električni avtomobili tega modela, opremljeni s Siemensovimi električnimi motorji, bodo na testnih vožnjah že konec letošnjega leta. Proti koncu leta 2012 bo švedski proizvajalec dostavil Siemensu približno 200 vozil testne serije, ki bodo testirani in ocenjeni pod resničnimi življenjskimi pogoji kot del Siemensovega notranjega testa flote.
 
Cilji in ključne kompetence dveh podjetij v električni mobilnosti se popolnoma ujemajo. Sodelovanje daje Siemensu priložnost, da razširi svoje vodstvo v industriji električne avtomobilske tehnologije skupaj z prenovljenim avtomobilskim proizvajalcem.
 
“Zelo smo veseli, da je Siemens naš partner. Njihovo znanje in izkušnje bodo ponesle tehnologijo električnih vozil na povsem novo raven”, pravi Stefan Jacoby, predsednik in generalni direktor Volva. Nadaljuje: “Na tem področju napredujemo zelo hitro. Naš cilj je, da smo prvi z najnovejšo tehnologijo elektrifikacije. Naše partnerstvo krepi cilj sledenja hitro rastočemu trgu električnih avtomobilov.”
 
“Sodelovanje z Volvom je pomemben mejnik v razvoju vrhunskih komponent in sistemov za električne avtomobile namenjenih za serijsko proizvodnjo”, pravi Siegfried Russwurm, član upravnega odbora in glavni izvršni direktor industrijskega sektorja v Siemensu. “Naš dolgoročni cilj je vzpostaviti Siemens kot globalni ponudnik sistema, tako znotraj kot zunaj električnih vozil. Vidimo se kot pionir električne mobilnosti.”
 
Siemensovi električni motorji razviti za Volvo imajo največjo moč 108 kilovatov z največjim navorom 220 Nm. Oblikovalska zasnova bo optimizirana, da bo izpolnjevala vse varnostne zahteve v avtomobilski uporabi. Poleg tega bo Siemens zagotavljal  učinkovito in hitro “on-board” in “off-board” polnjenje sistemov.
 
Letos Volvo prične manjšo proizvodnjo modela Volvo C30 Electric, prihodnje leto pa bo podjetje začelo s prodajo modela Volvo V60 Plug-in Hybrid. “To pomeni, da se gibljemo od prototipov in majhnih količin do serijske proizvodnje, začenši s plug-in hibridi. Naša nova prihajajoča prilagodljiva platforma tlakuje pot za elektrifikacijo,” zaključuje Stefan Jacoby.