Volvo C30 electric v snegu

Aktualno

Volvo C30 je bil izpostavljen grobim zimskim razmeram, da bi zagotovil, da avto z baterijskim napajanjem teče gladko, v tako nizkih temperaturah kot je – 20° Celzija. Poleg tega pa je bilo razvitih več novih testnih metod za električne avtomobile.

C56B17B2-607C-11E0-9947-383E65B94067Volvo Cars zahteve za C30 Electric so prav tako stroge kot pri vseh ostalih Volvo modelih in tako je bil baterijsko napajan avtomobil izpostavljen enakem testnem režimu. Poleg tega pa je bilo razvitih več novih testnih metod za električne avtomobile. V celoti je bilo opravljenih več kot 200 različnih testov. 

 
»Zagotoviti moramo, da C30 electric opravi z vožnjo, parkiranjem in polnjenjem v različnih pogojih,  od normalnih do zelo hladnih ali vročih, kot je bilo predvideno,« pravi Lennart Stegland, direktor Volvo Cars Special Vehicles.
 
Volvo C30 electric je opremljen s tremi klimatskimi sistemi:
– eden oskrbuje potnike z gretjem in hlajenjem,
– drugi hladi ali ogreva baterije, ko je potrebno,
– elektromotor in elektronika pa so hlajeni z vodo.
 
C30 electric ima inovativno rešitev, ki omogoča udobno gretje v hladnih zimskih razmerah, ne da bi se zaradi tega zmanjšala razdalja, ki jo lahko prevozite. Klimatsko napravo v prostoru za potnike napaja bio-etanolski grelec. Etanolski rezervoar  avtomobila lahko nosi 14,5 litrov bio-etanola. Klimatska naprava ima tudi možnost delovanja preko elektrike, ki jo dobi iz baterij. V električnem načinu potopni grelec segreje hladilno tekočino v klimatski napravi.
 
»Voznik lahko izbere program klimatske naprave, ki ustreza vožnji. Etanol je privzeti način, ki je uporabljen, ko potrebujemo zmogljivost baterije za vožnjo. Na krajših razdaljah pa se lahko uporabi električna energija, ki napaja klimatsko napravo,« pojasni Lennart Stegland.