Volvo zazna kolesarje

Aktualno, Saloni

Doug Speck, višji podpredsednik marketinga, prodaje in storitev strank pri Volvo Car Groupu je na novinarski konferenci ženevskega avtomobilskega salona predstavil še eno Volvovo na svetu prvo tehnologijo v avtomobilski varnosti. Razkril, tako da je na oder prišel na kolesu, je izjemen varnostni sistem, ki zazna in samodejno zavira pred kolesarji, ki zavijajo pred vozilo.  […]

Doug Speck, višji podpredsednik marketinga, prodaje in storitev strank pri Volvo Car Groupu je na novinarski konferenci ženevskega avtomobilskega salona predstavil še eno Volvovo na svetu prvo tehnologijo v avtomobilski varnosti. Razkril, tako da je na oder prišel na kolesu, je izjemen varnostni sistem, ki zazna in samodejno zavira pred kolesarji, ki zavijajo pred vozilo. 

Nova funkcionalnost je izboljšanje že obstoječe tehnologije zaznavanja in samodejnega zaviranje, paket pa se bo imenoval Zaznavanje pešcev in kolesarjev s samodejnim zaviranjem (Pedestrian and Cyclist Detection with full auto brake). Vsa vozila, ki bodo opremljena s sistemom zaznavanja pešcev, bodo imela vgrajeno tudi zaznavanje kolesarjev.

Sistem lahko pričakujete v modelih V40, S60, V60, XC60, V70, XC70 in S80.

Sistem lahko pričakujete v modelih V40, S60, V60, XC60, V70, XC70 in S80.

Glede na podatke nesreč evropskega prometa je okoli 50 % vseh kolesarjev, ki so v nesrečah umrli, trčilo z vozilom – številka, ki jo bo Volvova nova tehnologija zaznavanje pešcev in kolesarjev zagotovo znižala. Nova izboljšana programska oprema sedaj v prometu zazna tudi kolesarje.

Tehnologija zaznavanja pešcev in kolesarjev s samodejnim zaviranjem bo na voljo od sredine maja leta 2013 v sledečih modelih: Volvo V40, S60, V60, XC60, V70, XC70 in S80. 

Napreden sistem senzorja skenira področje pred vozilom. Če kolesar, ki se pelje v isti smeri kot vozilo, nenadoma zavije s poti pred vozilo in je tako trčenje neizogibno, najprej sledi opozorilo in nato zaviranje.

Pri končnem rezultatu nesreče ima veliko vlogo hitrost vozila. Nižja je hitrost, manjša je verjetnost hujših nesreč.

Kamera in radar

Tehnologija zaznavanja pešcev in kolesarjev s samodejnim zaviranjem je sestavljena iz radarske enote, ki je integrirana v sprednjo masko vozila, kamere, ki je pod vzvratnim ogledalom, in centralne kontrolne enote. Naloga radarja je, da zazna objekt pred vozilom in da ugotovi razdaljo do njega. Kamera nato določi tip objekta. Zaradi radarskega dvojnega širokega vidnega polja so lahko pešci in kolesarji zaznani veliko hitreje. Kamera visoke ločljivosti omogoča, da se opazi premikajoč vzorec pešcev in kolesarjev. Centralna enota ves čas nadzoruje in ocenjuje prometno situacijo. 

Sistem samodejnega zaviranje zahteva, da objekt potrdita radar in kamera. Z napredno tehnologijo senzorja je potem mogoče, da se zaviranje aplicira takoj, ko je potrebno. Tehnologija pokriva tudi vozila, ki se vozijo po istem voznem pasu. 

Velika prenova šestih modelov

Na novinarski konferenci v Ženevi je Volvo Cars predstavil tudi svojo novo modelno ponudbo, ki vključuje nove različice S60, V60, XC60, V70, XC70, S80 ter tudi priključni hibrid V60.

»To je najbolj obsežna prenova že obstoječih modelov v zgodovini podjetja. Vsako izboljšanje je oblikovano okoli potreb naših strank. Osredotočili smo se na kakovost in pozornost usmerili v detajle ter tako zagotovili tem dinamičnim modelom dodatno spodbudo in okrepili njihovo konkurenčnost,« razloži Doug Speck.

V Ženevi je tudi naznanjeno, da je uspešen Volvo V40 sedaj na voljo z ročno D2 različico (115 KM) in 88 g/km CO2 emisijami (3,4 l/100 km).