Volvo zaključuje projekt SARTRE

Aktualno

Projekt SARTRE (Safe Road Trains for the Environment), ki vključuje sedem evropskih partnerjev, se uspešno zaključuje v letu 2012. Ta projekt poudarja možnost implementacije cestnih vlakov na običajnih avtocestah, z vodenim prometom.

Projekt SARTRE (Safe Road Trains for the Environment), ki vključuje sedem evropskih partnerjev, se uspešno zaključuje v letu 2012.
 

Ta projekt poudarja možnost implementacije cestnih vlakov na običajnih avtocestah, z vodenim prometom v mešanem okolju – skupaj z ostalimi uporabniki cest.
 
3F2D70E4-47EB-11E1-ACFC-8B3F65B94067
 
Da boste lahko kmalu odstranili roke z vašega volana in oči stran s ceste ter moderni tehnologiji prepustili samodejno vožnjo, gre zahvala podjetju Volvo in ostalim partnerjem pri projektu SARTRE cestni vlak. “Cestni vlak je najboljše dveh svetov. Uživate lahko v vseh večopravilnostnih možnostih javnega transporta za volanom vašega vozila. Je odlično dopolnilo k izjemnemu užitku pri vožnji vozila Volvo,” pravi Erik Coelingh, tehnični strokovnjak pri Volvo Car Corporation.
 
Projekt cestni vlak vključuje vodeči tovornjak, ki mu sledijo en tovornjak in tri vozila Volvo (S60, V60 in XC60). Vsa sledeča vozila vozijo samostojno s hitrostjo do 90 km/h – v nekaterih primerih z ne več kot štirimi metri razmika med vozili – zahvala gre trenutnim in novim tehnologijam.
 
Najpomembnejši novi tehnologiji, ki sta bili dodani vozilom sta:
– Prototip vmesnika človek-naprava (Human-Machine Interface), ki vključuje zaslon na dotik za prikazovanje pomembnih informacij in zahtev, kot so priključevanje in zapuščanje cestnega vlaka.
– Prototip komunikacijske enote vozilo-k-vozilu, ki omogoča, da vozila med seboj lahko komunicirajo. 
 
Bolj tekoče kot javni transport
 
Dolgoročna vizija je ustvariti sistem transporta, kjer bo priključitev cestnemu vlaku privlačnejša in udobnejša kot uporaba javnega transporta pri potovanjih na daljših razdaljah.
 
Erik Coelingh dodaja: “Izziv je ustvariti sistem, ki upravlja stroške. Jasno je, da bo uporaba cestnega vlaka vključevala plačilo ali prihodek, odvisno od tega ali ste lastnik vodečega ali sledečega vozila.”
 
Poleg privlačne možnosti upravljanja drugih stvari med vožnjo, cestni vlak prinaša tudi druge prednosti:
– Predstavlja varnejši promet. Vlak vodi profesionalni voznik, na primer v tovornjaku. Reakcijski čas vozil je zelo hiter, zahvala gre koordinacijski tehnologiji.
– Okoljski vpliv je zmanjšan. 
– Zmanjšanje razlike hitrosti vozil izboljša tok prometa, s čimer se ustvarja učinkovitejša in bolj izkoriščena cestna kapaciteta. Dvom obstaja, kaj ko se sreča več takšnih vlakov?
 
“Prihranek energije je 10-20 %. To pomeni, da vaša pot na počitnice ne postane le udobnejša in varnejša. Denar, ki ga prihranite z manjšo porabo goriva, lahko porabite za kosilo na plaži,” se nasmeji Erik Coelingh.
 
“Rešiti je potrebno še kar nekaj vprašanj, preden bodo cestni vlaki postali realnost na evropskih cestah. Kot vodilni v avtomobilski varnosti je Volvo Car Corporation osredotočen predvsem na krizne situacije, kot je izogibanje oviri ali nenadno zaviranje. Vseeno smo prepričani, da imajo cestni vlaki izjemen potencial,” zaključi Erik Coelingh.