Volvo z inovativnimi lučmi

Aktualno, Zanimivosti

Novi Volvo S60, V60 in XC60 so lahko opremljeni z inovacijo, ki naredi vožnjo v temi varnejšo in udobnejšo. Prenovljen sistem nadzor aktivnih dolgih luči omogoča, da se dolge luči uporablja ves čas; zahvala gre genialnemu mehanizmu, ki preprečuje bleščanje bližajočim se voznikom.  Nočna vožnja predstavlja voznikom po celem svetu velik izziv. »Naš namen je, […]

Novi Volvo S60, V60 in XC60 so lahko opremljeni z inovacijo, ki naredi vožnjo v temi varnejšo in udobnejšo.

Prenovljen sistem nadzor aktivnih dolgih luči omogoča, da se dolge luči uporablja ves čas; zahvala gre genialnemu mehanizmu, ki preprečuje bleščanje bližajočim se voznikom. 

Nočna vožnja predstavlja voznikom po celem svetu velik izziv. »Naš namen je, da s prenovljeno tehnologijo nadzora aktivnih dolgih luči izboljšamo vidljivost v temi, zato smo omogočili nenehno uporabo dolgih luči, brez potrebe po preklopu na kratke, ko se srečamo ali ujamemo drugo vozilo,« razloži prof. Lotta Jakobsson, višja tehnični specialist za varnosti v Volvovem centru varnosti.

Volvo-xc60-spredaj-2012

XC60 tudi že z novimi lučmi.

Lažje opažanje udeležencev v prometu

Glavna prednost sistema nadzor aktivnih dolgih luči je, da je prometno okolje zunaj zasenčenega dela še vedno osvetljeno z dolgimi lučmi. To izboljša voznikove možnosti, da zazna objekte ob strani cesti, na primer parkirana vozila, nezaščitene uporabnike cest in živali.

»Tehnologija naredi nočno vožnjo udobnejšo in varnejšo. Olajša fokus na vožnjo in je izjemen primer našega pristopa »Designed Around You«, kjer se vedno osredotočamo na stvari, ki resnično naredijo razlike za stranke,« doda Lotta Jakobsson.

Mehanizem senčenja

Ko se bližajoče vozilo približa ali ko se približamo vozilu od zadaj, sistem pomaga preprečiti bleščanje drugim voznikom tako, da zasenči luči toliko, kot je potrebno. 

Volvo-v60-webizodeSistem nadzor aktivnih dolgih luči uporablja kamero, ki se že uporablja za sisteme zaznavanja in samodejnega zaviranja, in je pozicionirana na vzvratnem ogledalu na vrhu vetrobranskega stekla, tako identificira druga vozila in lokacijo, ki mora biti zasenčena. Tehnologija je dovolj natančna, da ujame izbran objekt s samo 1,5° roba.

Kontrolna enota posreduje informacijo mehanizmu, ki je vgrajen v žaromet. Majhen valj s kovinskimi deli različnih velikosti omogoča senčenje, toliko, kot je potrebno. Sistem, ki deluje tudi v primeru, da dohitimo motorista, se ponaša s Xenon lučmi. Tehnologija deluje pri hitrostih pod 15 km/h in določi pozicijo objekta na 1,5° natančno.