Volvo XC40 z najvišjo oceno po novem režimu Euro NCAP

Aktualno, Zanimivosti

Volvo XC40 je številnim priznanjem dodal tudi maksimalno oceno petih zvezdic na varnostnem preizkusu Euro NCAP.

To pomeni, da se je XC40 v elitni skupini najbolj varnih avtomobilov na svetu pridružil svojim večjim bratom, ki izvirajo iz Volvovih serij 60 in 90.

Preizkus Euro NCAP za leto 2018 je bil eden izmed najbolj zahtevnih do sedaj, saj so bile prvič ocenjene tudi sodobne tehnologije, kot sta zaznavanje kolesarjev s samodejnim zaviranjem in
sistem za ohranjanje varnostnega pasu. Skupno je XC40 dobil najvišjo oceno med vsemi avtomobili, ki so bili testirani po novem režimu.

“Novi XC40 je eden izmed najbolj varnih avtomobilov na trgu. Njegova standardna oprema ponuja največ varnostnih tehnologij v razredu malih športnih terencev. Številne funkcije pomagajo vozniku pri zaznavanju nevarnosti in izogibanju morebitnemu trčenju, poleg tega pa vozilo ohranjajo na svojem voznem pasu in zmanjšujejo sile, če vozilo slučajno zaide s cestišča,” je povedala Malin Ekholm, vodja varnostnega centra Volvo Cars.

Vsi testirani avtomobili znamke Volvo imajo na točkovanju Euro NCAP pet zvezdic. Lani je bil model XC60 razglašen za najboljši avtomobil v razredu velikih športnih terencev. Že leta 2015 pa je podobno priznanje dobil tudi model XC90.

Model XC40 je bil v mesecu marcu razglašen tudi za Evropski avto leta 2018. Od takrat je eden izmed najbolje prodajanih modelov znamke Volvo, pri kateri so zaradi izjemnega zanimanja povečali njegovo proizvodnjo v tovarnah v Evropi in na Kitajskem.