Volvo V40 spremenil stanje moči v segmentu

Aktualno, Novosti

Stefan Jacoby, predsednik in izvršni direktor korporacije Volvo, je ob razkritju povsem novega volva V40 podal izjavo o izboljšani konkurenčni prednosti vozila. »Povsem novi V40 bo spremenil stanje moči v segmentu C.

Stefan Jacoby, predsednik in izvršni direktor korporacije Volvo, je ob razkritju povsem novega volva V40 podal izjavo o izboljšani konkurenčni prednosti vozila.

 
81B56F6C-6838-11E1-9724-B74F66B94067»Povsem novi V40 bo spremenil stanje moči v segmentu C. Z vodilno vozno dinamiko v razredu, varčnostjo porabe, naborom varnostnih tehnologij ter sistemov podpore je V40 izstopajoče vozilo v razredu«, pravi Stefan Jacoby. »V40 je popolnoma usklajen s trenutnim trendom zmanjševanja, torej kompaktnimi vozili ter varčnimi motorji. Vključuje opremo, ki jo običajno dobi stranka pri nakupu večjega avtomobila,« doda Stefan Jacoby. Nadaljuje: »S tem izjemnim vozilom dokazujemo, da gresta lahko varčnost v kompaktnem paketu z roko v roki z izrednim voznim užitkom. Vozilo se ponaša tudi z vsemi lastnostmi ter funkcijami, ki jih stranka lahko pričakuje od resnično luksuznega vozila.«
 

Prva zračna blazina za pešce na svetu 
 
Med novimi tehnologijami izstopa prva zračna blazina za pešce na svetu. Ko se zračna blazina napihne, dvigne pokrov, tako ga omehča ter oblazini dele A-stebra ter območje vetrobranskega stekla. »Tako kot Zaznavanje pešcev s samodejnim zaviranjem, ki je pravtako na voljo v vozilu V40, je tehnologija zračna blazina za pešce prva na svetu in tako le še potrjujemo naše vodstvo v varnosti,« doda Stefan Jacoby.
 
Sistem City Safety, ki preprečuje trčenja pri nizkih hitrostih, je še dodano razvit ter sedaj deluje do hitrosti 50 km/h. V40 je lahko opremljen tudi z sistemom, ki je v pomoč pri ohranjanju smeri vožnje (Lane Keeping Aid with haptic auto steering) ter genialno tehnologijo asistiranja pri parkiranju (Park Assist Pilot), ki naredi bočno parkiranje enostavneje.
 
Kompaktna velikost
 
Novi Volvo V40 je modern, izrazen avtomobil z luksuznim skandinavskim izgledom ter občutkom. Nova je tudi grafična interaktivna armaturna plošča s personalizirano razporeditvijo ter informacijami, ki izboljšuje intuitivno ter nezapleteno voznikovo izkušnjo.
 
»Pristop, ki je usmerjen v človeka, je to, kar predstavlja naša filozofija Oblikovan okoli vas (Designed Around You). Pozorno smo prisluhnili našim strankam ter uporabili njihove napotke pri ustvarjanju inspirativnega avtomobila za individualne misli,« pravi Stefan Jacoby. Produkcija vozila V40 se prične v maju letos v belgijski tovarni v Ghentu.
 
Letna količina priključnega hibrida V60 skoraj že rezervirana
 
Vzporedno s svetovno premiero novega V40 se je v Ženevi predstavil tudi volvo V60 priključni hibrid. Prvih 1000 priključnih hibridov V60  bo na voljo v barvi Electric Silver. Vozilo se ponaša z aerodinamično oblikovanimi 17” kolesi, integrirano izpušno cevjo ter mnogimi dodatki v svetleče črni barvi.
 
»S priključnim hibridom V60 smo vodilni pri elektrifikaciji. Nihče od naše konkurence trenutno ne nudi primerljivega avtomobila. Hibridno tehnologijo smo popeljali na nov nivo,« doda Stefan Jacoby. V modelnem letu 2013 bo proizvedenih 1000 vozil, v letu 2014 pa 5000. Volvo V60 priključni hibrid bo proizveden na Švedskem.