Volvo skrajšal čas polnjenja električnih vozil

Aktualno

Volvo testira novi hitri polnilnik za električna vozila, ki skrajša čas polnjenja na samo 1,5 ure. Hitri polnilnik deluje šest krat hitreje kot običajni. Novi polnilnik bo nameščen v električna vozila C30. Novi 22 kW hitri polnilnik je prvi na svetu, ki deluje na trifazno napetost.

Volvo testira novi hitri polnilnik za električna vozila, ki skrajša čas polnjenja na samo 1,5 ure.
 

6207262A-7D9F-11E1-A64F-4FAE65B94067Hitri polnilnik deluje šest krat hitreje kot običajni.

“Zavedamo se, da sta kratek čas polnjenja in visok doseg delovanja bistvenega pomena za potencialne stranke električnih avtomobilov. Enota za hitro polnjenje pomaga pri t.i. »skrbi dosega«, saj lahko vozilo enostavno napolnite čez dan. In tudi če nimate dovolj časa za 1,5-urno polnjenje, bo 30-minutno polnjenje dalo dovolj moči za dodatnih 80 kilometrov vožnje,” pravi Lennart Stegland, podpredsednik električnih pogonskih sistemov pri Volvu.
 
Na svetu prvi trifazni polnilnik
 
Novi polnilnik bo nameščen v številna električna vozila volvo C30. Novi 22 kW hitri polnilnik je prvi na svetu, ki deluje na trifazno napetost in je dovolj majhen, da je lahko vgrajen v električno vozilo. Lastniku avtomobila je na voljo:
– Uporaba trifazne vtičnice z 32 A, ki omogoča 80 km dosega s 30 min polnjenja. Polno polnjenje traja 1,5 ure.
– Polnjenje z običajno enofazno 230 V vtičnico, pri kateri je čas polnjenja od 8-10 ur.
 
“Uporabniki lahko polnijo baterije enkrat ali večkrat na dan. Kar pomeni, da je skupni dnevni doseg znatno povišan,hkrati pa so stroški delovanja nižji v primerjavi z običajnimi avtomobili,” doda Lennart Stegland. “Če strankam ponudimo več vsakodnevnih ur delovanja, so električni avtomobili bližje uresničitvi, tako v privatnem kot v javnem sektorju.”