Volvo praznuje 50 let tovarne Torslandia

Aktualno, Zanimivosti

Leto 1964 je bilo prelomno za švedsko avtomobilsko industrijo. Tedaj je v Torslandi svoja vrata odprla tovarna Volvo, kar je bila največja investicija v industrijo v švedski zgodovini. S kapaciteto 200.000 avtomobilov na leto je dvignila standard na področjih razvoja novih modelov, hitrosti proizvodnje ter izdelovalne tehnologije. V preteklih petih desetletjih so skozi vrata tovarne tako […]

Leto 1964 je bilo prelomno za švedsko avtomobilsko industrijo. Tedaj je v Torslandi svoja vrata odprla tovarna Volvo, kar je bila največja investicija v industrijo v švedski zgodovini.

S kapaciteto 200.000 avtomobilov na leto je dvignila standard na področjih razvoja novih modelov, hitrosti proizvodnje ter izdelovalne tehnologije. V preteklih petih desetletjih so skozi vrata tovarne tako odpeljali mnogi klasični modeli, ki so definirali, kaj znamka Volvo sploh pomeni in so se osredotočali na varnost, skrb za okolje in kakovost.

txt

Volvo vlaga v novo platformo XC90

Danes, petdeset let kasneje, je tovarna Volvo Car Torslanda bolj v središču pozornosti, kot kdajkoli prej. Z odprtjem nove tovarne karoserij, Torslanda TA3, in več-milijardno investicijo v SPA (Scalable Product Architecture) platformo, so položili temelje za prilagodljiv razvoj in proizvodnjo prihodnjih modelov. Prvi predstavnik z nove platforme je povsem novi XC90, ki prihaja kasneje v letu 2014. Volvo XC90 je v svojem razredu pomemben inovator na področju varnosti.

Tekom leta bo Volvo na različne načine osvetlil zgodovino 50 let razvoja, ekipnega duha in inovacije. Praznovanja se bodo pričela 24. aprila, natanko 50 let po odprtju prvotne tovarne. Povabljeni gosti bodo obiskali otvoritveno slovesnost in zgodovinsko razstavo ter se sprehodili po tovarni.