Volvo podvojil proizvodnjo hibrida V60

Aktualno

Uspeh na svetu prvega dizelskega priključnega hibrida, Volva V60 Plug-in Hybrid, se nadaljuje. Volvo Car Group povečuje proizvodnjo za 90 odstotkov. Zaradi povečanega povpraševanja, predvsem na Nizozemskem, v Belgiji in Italiji, bo proizvodnja priključnega hibrida v tovarni Troslanda na Švedskem povišana s 150 na 282 enot na teden. Skupaj bo Volvo v letu 2013 izdelal […]

Uspeh na svetu prvega dizelskega priključnega hibrida, Volva V60 Plug-in Hybrid, se nadaljuje. Volvo Car Group povečuje proizvodnjo za 90 odstotkov.

volvo hibrid v60 2013Zaradi povečanega povpraševanja, predvsem na Nizozemskem, v Belgiji in Italiji, bo proizvodnja priključnega hibrida v tovarni Troslanda na Švedskem povišana s 150 na 282 enot na teden. Skupaj bo Volvo v letu 2013 izdelal 7.600 primerkov priključnih hibridov – cilj leta 2014 pa je 10.000 vozil. »Izjemno smo ponosni, da je bil priključni hibrid V60 deležen takšnega fantastičnega sprejema. Nisem pa presenečen. Naš priključni hibrid je edinstven avtomobil, boljši od ostalih hibridov na trgu,« pravi Peter Mertens, višji podpredsednik raziskav in razvoja pri Volvu. »Glede na to, da je bila proizvodnja priključnega hibrida integrirana v isto proizvodnjo ostalih modelov, imamo izjemno fleksibilnost in se lahko hitro prilagodimo na povečano povpraševanje.«

48 g/km CO2 emisij

Voznik priključnega hibrida V60 izbira način vožnje preko treh gumbov na armaturni plošči, ki dajo vozilu povsem drugačen temperament: Pure, Hybrid ali Power.

Pri privzetem načinu Hybrid so izpusti CO2 emisij le 48 g/km in poraba goriva 1,8 l/100 km.

S pritiskom na gumb se lahko voznik odloči, da bo prevozil do 50 km s čisto električno močjo – ali pa uporabi kombinirano moč dizelskega in električnega motorja ter ustvari močno vozilo s 215+70 KM in 440+200 Nm navora.

»Z možnostjo izbire različnih načinov vožnje postane priključni hibrid V60 popolna izbira za brezkompromisne stranke, ki si želijo minimalne izpuste emisij CO2, skupaj z maksimalnim užitkom v vožnji,« pravi Peter Mertens.  

Priključni hibrid Volvo V60 Plug-in Hybrid je sinteza tesnega sodelovanja podjetij Volvo Car Group in Vattenfall, ki sta družno financirali razvoj projekta.