Volvo med najprivlačnejšimi delodajalci

Aktualno

Prvič v zgodovini je Volvo na seznamu na svetu najprivlačnejših delodajalcev. Raziskava Universuma razkriva, da je Volvo Car Corporation na 43. mestu med tehnološkimi podjetji. Kar na tretje mesto pa se je uvrstil BMW. "To je za nas odlična novica…"

Prvič v zgodovini je Volvo na seznamu na svetu najprivlačnejših delodajalcev.
 

6207262A-7D9F-11E1-A64F-4FAE65B94067Raziskava Universuma razkriva, da je Volvo Car Corporation na 43. mestu med tehnološkimi podjetji. Kar na tretje mesto pa se je uvrstil BMW.

“To je za nas odlična novica. Je skupen rezultat predanosti naših zaposlenih, navdušenja in trdega dela, s čimer postaja Volvo Car Corporation še živahnejše podjetje,” pravi Björn Sällström, višji podpredsednik človeških virov pri Volvo Car Corporation.
 
Uvrstitev na lestvico je dokaz, da so želje Volva, da postane privlačen delodajalec, obrodile sadove. Raziskava, ki jo vodi vsako leto Universum, temelji na mnenjih 144.000 študentov ekonomije in strojništva, iz dvanajstih ekonomsko najmočnejših držav. 
 
“Volvo Car Corporation sedaj vstopa med velike proizvajalce avtomobilov, kot so Daimler, Toyota in Volkswagen, ki kažejo, da so na trgu za najboljše globalne talente,” pravi Claes Peyron, direktor severne regije Universuma.
 
Eden izmed trendov tega leta je, da je avtomobilska industrija postala izjemno priljubljena med študenti strojništva. Sedem od 50 podjetij na seznamu je iz avtomobilskega sektorja. Poleg BMW-ja še Volkswagen na 12., General Motors na 15., Ford na 17., Toyota na 18. in Daimler na 24. mestu.
 
“Študentje si želijo delati v podjetjih, ki nudijo atraktivne produkte in storitve, kar predstavljajo uvrščena podjetja. Poleg tega pa so to globalno močne blagovne znamke,” doda Claes Peyron.