Volvo je najhitreje rastoča top 5 premium znamka v Evropi

Saloni

Volvo Cars je v prvih osmih mesecih letošnjega leta povečal evropsko prodajo za 12,9 %, s čimer je postal najhitreje rastoča top 5 premium znamka v Evropi, po neodvisni raziskavi, ki jo je opravilo Evropsko združenje proizvajalcev avtomobilov (ACEA). Močnih prvih osem mesecev gre pripisati zdravi prodaji na večjih evropskih trgih, kot so Nemčija, Združeno […]

Volvo Cars je v prvih osmih mesecih letošnjega leta povečal evropsko prodajo za 12,9 %, s čimer je postal najhitreje rastoča top 5 premium znamka v Evropi, po neodvisni raziskavi, ki jo je opravilo Evropsko združenje proizvajalcev avtomobilov (ACEA).

Močnih prvih osem mesecev gre pripisati zdravi prodaji na večjih evropskih trgih, kot so Nemčija, Združeno kraljestvo in Švedska, ostali trgi, kot Francija, Italija, Poljska, Španija ter Finska pa tudi doživljajo stalno rast. Evropa je najpomembnejša prodajna regija za Volvo in predstavlja več kot polovico globalne prodaje.

Kupci po Evropi so se dobro odzvali na prenovljene izvedenke Volvov S60, V60, XC60, V70, XC70 in S80, ki so bili predstavljeni v začetku leta 2013 kot del večjega prenovitvenega programa. Predstavitev nove dvolitrske, štirivaljne družine pogonskih sklopov Drive-E je prav tako prepričala evropske kupce. Drive-E pogonski sklopi ponujajo neprekosljivo kombinacijo moči in ekološke zavednosti.

Drugje po svetu je Volvo tudi zabeležil nenehno rast, predvsem na Kitajskem, kjer je prodaja v prvih osmih mesecih leta zrasla za 36,9 %, verjetno predvsem zaradi dejstva, da je podjetje Volvo leta 2010 kupilo kitajsko podjetje Geely, takrat se je prodaja intenzivno začela tudi na azijskem trgu.

novi-volvo

Pariška premiera: povsem novi Volvo XC90

Splošni javnosti bo na pariškem avto salonu predstavljen povsem nov Volvo XC90, o katerem smo že poročali.

Novi XC90 je vizualno privlačen SUV, s sedmimi sedeži, ki ga odlikujejo vodilne varnostne rešitve, „Twin Engine“ pogonski sklop s skoraj 400 konjskimi močmi in emisijami CO2 samo 60 g/km, neprekosljivo kombinacijo moči in varčnosti ter privlačno notranjostjo.

Po treh letih razvoja in kot del investicijskega programa USD11bn, novi Volvo XC90 označuje začetek novega poglavja v zgodovini blagovne znamke. Avto ujame Volvove bodoče oblikovalske smernice, inkorporira mnogo novih tehnologij ter uporablja tako platformo SPA kot pogone Drive-E.