Volvo izboljšal razvoj električnih vozil…

Aktualno

Volvo Car Group in razvoj električnih avtomobilov: Polnjenje v 1,5 ure z edinstvenim hitrim polnilnikom in močnejši motor. 0-70 km/h v 5,9 sekundah in polnjenje v zgolj 1,5 ure – prvi električni avtomobil v sodelovanju Volva in Siemensa prinaša Volvovo predanost k elektrifikaciji z izboljšanim pospeškom in fleksibilnostjo. V začetku poletja 2013 se bo po […]

Volvo Car Group in razvoj električnih avtomobilov: Polnjenje v 1,5 ure z edinstvenim hitrim polnilnikom in močnejši motor.

0-70 km/h v 5,9 sekundah in polnjenje v zgolj 1,5 ure – prvi električni avtomobil v sodelovanju Volva in Siemensa prinaša Volvovo predanost k elektrifikaciji z izboljšanim pospeškom in fleksibilnostjo.

V začetku poletja 2013 se bo po evropskih cestah vozila in ocenjevala izboljšana demo flota stotih popolnoma električnih vozil Volvo C30. Novi motor Siemens ima 89 kW (120 KM) in 250 Nm navora, s pospeškom 0-70 km/h v 5,9 sekundah. 

»Inovativna rešitev hitrega polnjenja bo še dodatno izboljšala čas in doseg za dnevno uporabo vozila. To bo drastično izboljšalo strošek lastništva, saj bo stranka prevozila veliko ceneje dnevne kilometre. Hitro 10-minutno polnjenje bo dodalo moči za novih 20 km,« pravi Lennart Stegland, podpredsednik električnih pogonskih sistemov pri Volvo Car Group.

Siemens je glavni dobavitelj za komponente električnih pogonov pri prihajajoči platformi SPA (Scalable Product Architecture), ki omogoča sofisticirano elektrifikacijo na vseh nivojih – od različnih hibridov do električne vožnje, brez sprememb v notranjosti vozila ali prtljažniku.

Svetovna inovacija

Novi hitri 22-kW polnilnikom je na svetu prvi polnilnik, ki deluje na trifazni tok in je tako majhen, da je lahko vgrajen v električni avtomobil. S trifazno vtičnico polnjenje traja 1,5 ure (doseg je 164 km po certifikatu NEDC). Medtem ko običajna gospodinjska enofazna vtičnica z 230 V polni 8-10 ur.

»Ponosni smo, da smo razvili to edinstveno rešitev. S tem, da nudimo več uporabnih ur na dan, smo naredili pomemben korak k temu, da so električna vozila bolj uresničljiva za komercialne namene, tako v privatnem kot javnem sektorju,« pravi Lennart Stegland.

Izboljšana flota električnih vozil Volvo C30 Electric ima enako stopnjo kakovosti in varnosti kot standardna vozila Volvo, vključujoč dinamično vozno doživetje. Stroški so znatno nižji (prihranek do 2/3) kot pri konvencionalnih vozilih.

»Volvo je in je vedno bil izdelovalec vozil, ki je usmerjen v ljudi. Isti fokus in predanost, ki prinašata na svetu vodilne varnostne rešitve, sta sedaj usmerjena na izdelovanje dinamičnih, intuitivnih in fleksibilnih električnih avtomobilov,« doda Stegland. 

Strateško sodelovanje med Volvom in Siemensom se je pričelo avgusta leta 2011, z namenom skupnega razvoja električnih vozil.