Volvo in strast

Aktualno

TehnoClassica, največja svetovna razstava starodobnih vozil, ki poteka na pokritem prizorišču, letos praznuje 25. obletnico. Dediščina Volvo Cars se bo udeležila razstave s temo »Volvo – Strast«. Razstava poteka med 10. in 14. aprilom v nemškem mestu Essen. Avtomobili Volvo se prodajajo v več kot 100 državah po vsem svetu in v vseh teh državah […]

TehnoClassica, največja svetovna razstava starodobnih vozil, ki poteka na pokritem prizorišču, letos praznuje 25. obletnico. Dediščina Volvo Cars se bo udeležila razstave s temo »Volvo – Strast«. Razstava poteka med 10. in 14. aprilom v nemškem mestu Essen.

volvo oldtimer 2013Avtomobili Volvo se prodajajo v več kot 100 državah po vsem svetu in v vseh teh državah je zanimanje, navdušenje in strast do avtomobilov Volvo očitna. »Volvo Strast« je gibanje, kjer človeške in kulturne razlike ne poznajo omejitev in prečkajo vse meje. Je gibanje, ki ne pozna razlike v spolu, starosti, veri ali političnem prepričanju. Vsi so dobrodošli, da delijo Volvo strast in dober kraj za to je 25. obletnica TechnoClassica.

Šest Volvo vozil ali vozil na osnovi Volva, ki simbolizirajo to strast, bo prikazanih na razstavnem prostoru Volva:
– 1934 TR679 7-sedežna limuzina, velik Volvo, ki je zelo redek in v odličnem stanju
– 1953 PV445 Valbo cabrio, lepo strastno rdeče vozilo
– 1954 PV445 Ringborg Pickup, lepo malo delno vozilo v bleščeči obleki
– 1953 Ockelbo-Volvo Športni Racer, po vzoru Ferrarija 1950
– A 1963 1800, edini obstoječi Volvo pobarvan v testni barvi številka 87
– 2009 Caresto Hot Rod Jakob Woody, divje, nagrajeno dirkalno vozilo, zasnovano z Volvo deli

Odgovoren za sodelovanje na razstavi TechnoClassica je Volvo Cars Heritage, oddelek, ki skrbi za zgodovino in dediščino družbe in njenih avtomobilov. Volvo Cars Heritage je lociran v hali 3, številka stojnicen 3,0-257.