Volkswagnov novi srednje veliki SUV

Poslovno, Zanimivosti

Volkswagen v skladu s Strategijo 2018 povečuje svoje industrijske naložbe v ZDA. Upravni odbor družbe Volkswagen Group of America je sklenil, da bodo novi srednjeveliki športno-terenski model izdelovali v tovarni v Chattanoogi v ameriški zvezni državi Tennessee. Družba bo v proizvodnjo novo razvitega, prostornega terenskega vozila investirala skupno okrog 900 milijonov ameriških dolarjev (643 milijonov […]

Volkswagen v skladu s Strategijo 2018 povečuje svoje industrijske naložbe v ZDA. Upravni odbor družbe Volkswagen Group of America je sklenil, da bodo novi srednjeveliki športno-terenski model izdelovali v tovarni v Chattanoogi v ameriški zvezni državi Tennessee.

Družba bo v proizvodnjo novo razvitega, prostornega terenskega vozila investirala skupno okrog 900 milijonov ameriških dolarjev (643 milijonov evrov) in s tem v ZDA ustvarila 2.000 dodatnih delovnih mest. Samo v Tennesseeju bo vsota vseh naložb znašala okrog 600 milijonov ameriških dolarjev (432 milijonov evrov).

SUV

Slika je simbolična.

Združene države Amerike so in ostajajo eden najpomembnejših Volkswagnovih trgov. V preteklih letih smo tam že veliko dosegli. Zdaj začenjamo z drugo fazo Volkswagnove ofenzive v ZDA: s srednjevelikim SUV-jem, povečanjem tovarne v Chattanoogi in z novim razvojnim središčem so bomo osredotočili na želje naših ameriških kupcev. Nenazadnje je to tudi zgovoren signal za ZDA kot industrijski in avtomobilski trg. Znamka Volkswagen bo v Ameriki tudi v prihodnje igrala v napadu,” je v Wolfsburgu povedal prof. dr. Martin Winter-korn, predsednik uprave družbe Volkswagen AG.

Poleg naložb v izdelavo novega vozila bo realizirano tudi povečanje tovarne v Chattanoogi, ki jo bodo razširili z novim, samostojnim nacionalnim razvojno-planskim središčem za vodenje projektov na severnoameriškem trgu. Cilj teh načrtov je, da bi želje kupcev izpolnjevali na mestu samem in jih tako še hitreje integrirali v obstoječe in prihodnje modele vozil. V Chattanoogi bodo v ta namen dodatno zaposlili okrog 200 usposobljenih inženirjev. Ta odločitev je prav tako del investicijskega programa, ki si ga je zastavila družba v Severni Ameriki. Koncern Volkswagen bo v obdobju od 2014 do 2018 v ZDA in Mehiki investiral skupno več kot sedem milijard ameriških dolarjev. Cilj znamke Volkswagen je, da bi v ZDA do 2018 prodali 800.000 vozil.