Volkswagen na IAA: up!solutno inovativen

Aktualno

Ko se bo 15. septembra v Frankfurtu začel že 64. mednarodni avtomobilski salon, se bo znamka Volkswagen predstavila na skoraj 9.000 kvadratnih metrov velikem razstavnem prostoru v hali 3.0. Na ogled bodo 54 vozil in številni tehnični eksponati…

Ko se bo 15. septembra v Frankfurtu začel že 64. mednarodni avtomobilski salon, se bo znamka Volkswagen predstavila na skoraj 9.000 kvadratnih metrov velikem razstavnem prostoru v hali 3.0. Na ogled bodo 54 vozil in številni tehnični eksponati. Med najzanimivejšimi bodo brez dvoma svetovne premiere malčka up! in inovativnih študij ter 30-metrski velikanski tablični računalnik, imenovan „Innovation Wall“. Obiskovalcem bo na voljo kar 74 testnih vozil, med drugim tudi devet modelov Golf blue-e-motion na električni pogon.

 
8976C1F6-DAC1-11E0-9AE1-1B2866B94067„Na frankfurtskem avtomobilskem salonu 2011 bo Volkswagen predstavil svojo inovativno in čustveno plat“, pravi Tillmann Stauske, vodja Volkswagnovih sejemskih in kongresnih dejavnosti. Gradnja Volkswagnovega razstavnega prostora je trenutno v ključni fazi. Predstavitev so začeli načrtovati že pred desetimi meseci. Na sejmišču je trenutno 100-članska ekipa, ki bo realizirala vizije 14 arhitektov.
 
Glavna atrakcija bo novi up!, ki bo imel lastno multimedijsko prizorišče. Še več predstavnikov tega mestnega specialista bo postavljenih na bleščeče belih avtomobilskih brveh, imenovanih „Carwalks“, ki križajo celotni razstavni prostor. Za pravo vzdušje na približno 500 kvadratnih metrov velikem Beetlovem prostoru, ki spominja na lounge, bo skrbel DJ, ki bo stal tik ob eksponatih. Zraven bodo na ogled novi modeli Golf Cabriolet in Tiguan.
 
Interaktivni „Innovation Wall“ je srce tehnične predstavitve. Na 30-metrskem zidu bo Volkswagen obiskovalcem omogočil vpogled v prihodnost mobilnosti in pokazal inovativne študije ter alternativne tehnologije. Velikanski tablični računalnik bo realne eksponate predstavil tudi virtualno.
 
Inovativen in simpatičen – to je rdeča nit multimedijskega razstavnega prostora. Posebna spletna predstavitev za pametne telefone, ki si jo obiskovalci lahko naložijo z naslova www.volkswagen.de, ponuja informacije o načrtu sejemskih hal, poteku testnih voženj in frankfurtskih turističnih znamenitostih. Aplikacija poleg tega služi tudi kot avdiovodič po razstavnih prostorih modelov up! in Beetle ter po tehnični predstavitvi – v nemškem in angleškem jeziku. Da bodo obiskovalci Volkswagnovega prostora lahko takoj uporabljali prenosni sejemski in turistični vodič, bodo hostesniki in hostese vsak dan razdelili približno 400 slušalk.
 
Za obiskovalce bo v času letošnjega sejma skrbelo skupno 228 hostesnikov in hostes ter 80 Volkswagnovih sodelavcev, in sicer na razstavnem prostoru ter pri testnih in terenskih vožnjah. Stauske pravi: „Volkswagen ima med vsemi razstavljavci na IAA največjo floto testnih vozilObiskovalci bodo lahko preizkusili celotno Volkswagnovo produktno paleto – od Pola in Golfa blue-e-motion do Touarega Hybrida.“
 
V preteklih letih si je Volkswagnov razstavni prostor na IAA ogledalo zelo veliko obiskovalcev in tudi letos pričakujejo množico avtomobilskih navdušencev. Zanje so pripravili 150.000 katalogov in prospektov ter približno deset palet promocijskih daril. Zagotovili so si tudi zadostne zaloge: naročenih je že pet nadaljnjih pošiljk po 7,5 ton gradiva.
 
Test upa pri nemških novinarskih kolegih:
 

 

inset

Podatki o Volkswagnovem razstavnem prostoru:

8.893 m2 skupne razstavne površine (od tega 4.436 m2 strukturne površine v dveh nadstropjih), 54 razstavnih vozil na samem prostoru, 74 vozil za testne in terenske vožnje, 25 dni za izgradnjo razstavnega prostora, 9 tednov za izdelavo, 10 mesecev priprav, 14 arhitektov, 8 m visoka tridimenzionalna podporna konstrukcija, 2.870 m2 talnih oblog, 6.400 m2 steklenih tal, 300 t jekla, 13.550 m2 ivernih plošč, 5 gramofonov za DJ-je, 35.000 torb, 10 km računalniških kablov, 155 m2 LED-površin, 5 km avdiokablov, 440 premičnih luči, 400 žarnic in avtomobilskih luči (skupno 2.100 žarnic), 2 MW skupne osvetlitve, 80 km električnih kablov za luči, 48 predstavitev modela up!, 56 predstavitev modela Beetle, skupno: 104 predstavitev v 8 sejemskih dneh, 228 hostes in stevardov, 80 Volkswagnovih sodelavcev