Volkswagen veliko vlaga v okolje

Aktualno

Koncern Volkswagen vlaga več kot kdajkoli doslej v okolju prijazna vozila. Investicije podjetja v raziskave in razvoj so se v preteklem letu povečale za 15 odstotkov na rekordno vrednost 10,2 milijarde evrov.

volkswagen okolje

Koncern Volkswagen vlaga več kot kdajkoli doslej v okolju prijazna vozila. Investicije podjetja v raziskave in razvoj so se v preteklem letu povečale za 15 odstotkov na rekordno vrednost 10,2 milijarde evrov.

Levji delež je še naprej namenjen ‘zelenim’ tehnologijam,” je pojasnil predsednik upravnega odbora družbe Volkswagen AG prof. dr. Martin Winterkorn pred odprtjem ženevskega avtomobilskega salona. To najbolje ponazarja, kako resno si je koncern zastavil cilj, da bo do leta 2018 tudi v ekološkem pogledu postal vodilni avtomobilski proizvajalec na svetu.

Uspešna vmesna bilanca na poti do številke 1 med okolju prijaznimi proizvajalci

volkswagen okolje

Winterkorn je še povedal: “Volkswagna niso le besede – mi ukrepamo. Pri naših novih vozilih za EU so emisije CO2 v preteklem letu v povprečju znašale 128 g/km. Tako so emisije naših modelov že danes bistveno nižje od zakonsko določene mejne vrednosti za leto 2015.Tudi v sklopu proizvodnje je bil dosežen pomemben napredek: “Danes se vedno hitreje približujemo cilju, da bi proizvodni procesi v naših tovarnah postali za 25 odstotkov bolj ekološki. To konkretno pomeni, da želimo doseči, da bi se poraba energije in vode ter seveda emisije CO2 do leta 2018 zmanjšale za 25 odstotkov. Naši zaposleni po vsem svetu so nam s svojo kreativnostjo in prizadevanji pomagali doseči, da smo pri uresničevanju teh ciljev že na pol poti. Volkswagen že danes postavlja nova merila na področju trajnostnega delovanja, kar potrjuje tudi indeks trajnostnega razvoja Dow Jones. Leta 2013 smo na najpomembnejši svetovni lestvici trajnostnega razvoja prevzeli vodilno mesto.”

Realizacija okoljske strategije v celotni vrednostni verigi

Okoljska strategija koncerna je posledično zavezujoče in merljivo realizirana na vseh relevantnih poslovnih področjih v celotni vrednostni verigi. K temu sodi tudi, da so visoke zahteve, ki jih ima koncern glede trajnostnega delovanja, sedaj tudi obvezen sestavni del pogodb z dobavitelji. Volkswagen se je poleg tega kot prvi nemški avtomobilski proizvajalec pridružil mreži za čisti ladijski promet (angl. Clean Shipping Network). Želi namreč sodelovati pri analizi in zmanjšanju vplivov pomorskega prometa na okolje. Še en primer za trajnostno delovanje je svetovanje glede energijske učinkovitosti, ki ga je koncern pripravil za vse avtohiše znamke Volkswagen v Nemčiji. Na ta način želi v teh avtohišah do leta 2020 zmanjšati emisije CO2 za 25 odstotkov.