Volkswagen na salonu Auto China 2014

Saloni

V središču pozornosti na Volkswagnovem razstavnem prostoru na avtomobilskem salonu Auto China (20. do 29. april) v Pekingu so predstavljena kar štiri vozila. Poleg svetovne premiere izpopolnjenega Touarega predstavlja Volkswagen kitajskemu trgu še tri študije: ekstremno športnega Golfa R 400, dinamično oblikovan New Midsize Coupé in posebni model Golf Edition ob 40. obletnici Golfa. Na avto-mobilskem […]

V središču pozornosti na Volkswagnovem razstavnem prostoru na avtomobilskem salonu Auto China (20. do 29. april) v Pekingu so predstavljena kar štiri vozila. Poleg svetovne premiere izpopolnjenega Touarega predstavlja Volkswagen kitajskemu trgu še tri študije: ekstremno športnega Golfa R 400, dinamično oblikovan New Midsize Coupé in posebni model Golf Edition ob 40. obletnici Golfa.

Na avto-mobilskem salonu Auto China v Pekingu Volkswagen predstavlja svetovno premiero izpopolnjene izvedbe Touarega. Novo generacijo vizualno prepoznamo po dinamično oblikovanem sprednjem in zadnjem delu ter svežih barvah in platiščih. Različica z motorjem V6 TDI ima zdaj poleg biksenonskih žarometov tudi t.i. funkcijo jadranja (vožnja z izko-riščanjem kinetične energije). V kombinaciji z radijsko-navigacijskim sistemom RNS 850 in pripravo za mobilni telefon bo Touareg v Evropi omogočal tudi “mobilne spletne storitve” (MOD). Nova izvedba Touarega bo na nemškem trgu naprodaj jeseni – kot dizel (TDI) in kot hibrid (TSI in elektromotor).

Ekstremno športni model R 400, ki so ga razvili v podjetju Volkswagen, razkriva veličino svoje motorne moči že v imenu – 400 KM (294 kW). Poganja ga motor 2.0 TSI, ki je tehnično gensko zasnovo dobil od dirkalnega motorja za Polo WRC in ki Golfa do hitrosti 100 km/h izstreli v 3,9 sekunde. Najvišja hitrost znaša 280 km/h, največji navor 450 Nm pa vozilo doseže že pri 2400 vrtljajih. Dovršenost detajlov se kaže v celotni zasnovi izjemno dinamičnega Golfa R 400: pri motorju, stalnem štirikolesnem pogonu 4MOTION, športnem podvozju in nenazadnje v dodobra preoblikovani karoseriji. Golf R 400 je lakiran v barvi “silver flake”; streha je kontrastne sijoče črne barve, ohišji zunanjih ogledal pa sta iz pravega karbona.

Golf-R400

Golf R 400

Kaj nas čaka v prihodnosti, razkriva štirivratni coupé, kakršnega v tem razredu še ni bilo: to je študija New Midsize Coupé (NMC). Tudi to študijo Volkswagen predstavlja v Pekingu, z njo pa povezuje svet limuzin in športnih avtomobilov. NMC v sebi združuje vse elemente dovršenega kupejevskega dizajna: nizka (1.422 mm) in široka (1.838 mm) karoserija poskrbi za nizko težišče; obenem linije od dolgega pokrova motornega prostora preko močne strešne linije pa vse do izrazitega C-stebrička s kratkim prtljažnikom ustvarjajo nadvse dinamično silhueto.

Nova-Midsize-Coupe

Štirivratni New Midsize Coupé

Študija je lakirana v barvnem odtenku “dragon red”, briljantnem rdečem laku s posebnim učinkom, ki je v barvnem kontrastu z visokosijajnimi črnimi elementi, kot je strešna površina z integriranim panoramskim strešnim oknom. Sprednji del z avantgardno mrežo hladilnika, LED-žarometi s 3D-videzom in veliko spodnjo odprtino za dovod zraka z značilno kro¬mirano obrobo je oblikovan zelo progresivno. Podobo stranskega dela zaznamujejo 20-palčna večkraka aluminijasta platišča s pnevmati¬kami z manjšim prečnim presekom (velikosti 245/40), ki ustvarjajo vtis šport-nega avtomobila.