Vladimir Stankovič v Oselli FA30

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Vladimir Stankovič, petnajstkratni prvak Slovenije, Avstrije in Centralne Evrope, bo v tekmovalni sezoni 2012 nastopal za volanom tovarniške Oselle FA30, njegov sotekmovalec v moštvu bo večkratni…

Vladimir Stankovič, petnajstkratni prvak Slovenije, Avstrije in Centralne Evrope, bo v tekmovalni sezoni 2012 nastopal za volanom tovarniške Oselle FA30, njegov sotekmovalec v moštvu bo večkratni evropski prvak, Italijan Simone Faggioli.
 

Stankovič bo poskušal na najmanj petih evropskih dirkah izkoristiti vrhunski potencial trenutno najbolj zmogljivega dirkalnika v Evropi za gorsko-hitrostne dirke.

1B03CB48-8880-11E1-A562-4FAE65B94067

Trilitrski V8 motor, ki poganja Osello FA30, premore 368 kW (500 KM), šestopenjski SADEV menjalnik z obvolanskimi prestavnimi ročicami ter gorskim dirkam prilagojeno  podvozje in aerodinamika, zagotavljajo bolidu izvrstne zmogljivosti – največjo hitrost preko 300 km/h in pospešek od 0 do 200 km/h v pičlih 6 sekundah!

“Zelo vesel sem in ponosen, da sem dobil priložnost tekmovati v profesionalnem moštvu, ki mi bo zagotovilo vrhunski bolid in tehnično podporo. Moji tekmovalni cilji so zelo visoki, že prvi vtisi v kokpitu Oselle FA 30 pa so bili izjemno pozitivni. Nedvomno bom do dirke v Ilirski Bistrici, ki bo predstavljala vrhunec sezone, odlično pripravljen in sposoben naskakovati najvišja mesta.” je povedal Stankovič po prvem testiranju Oselle FA30 na dirkališču v italijanskem Tolmezzu.

Prva preizkušnja čaka Stankoviča že 28. in 29. aprila v avstrijskem Rechbergu, na hitri in zahtevni petkilometrski progi, na kateri se bo pomerilo več kot 160 dirkačev iz cele Evrope.