VisionS: Je to najbolj stilska Škoda do sedaj?

Novosti

Škoda uporavično goji emocionalna čustva ob razkritju konceptnega modela VisionS, ki razkriva pogled na nov serijski model velikega SUV razreda v svojem stilu. Zares naj bi ga predstavili letos jeseni. Študija VisionS je v znamenju ekspresivnih, sodobnih in dinamičnih potez, njen oblikovalski slog pa izvira iz ravnovesja med racionalnostjo in estetiko. Študija ne prikazuje samo oblikovalskega […]

Škoda uporavično goji emocionalna čustva ob razkritju konceptnega modela VisionS, ki razkriva pogled na nov serijski model velikega SUV razreda v svojem stilu. Zares naj bi ga predstavili letos jeseni.

Študija VisionS je v znamenju ekspresivnih, sodobnih in dinamičnih potez, njen oblikovalski slog pa izvira iz ravnovesja med racionalnostjo in estetiko. Študija ne prikazuje samo oblikovalskega sloga prihodnjih športno-terenskih modelov, pač pa tudi najvažnejše tehnologije, s katerimi se bodo pri Škodi intenzivno ukvarjali v naslednjih letih. Pri tem bo poudarek predvsem na električni mobilnosti, povezljivosti in varnosti.

Igra svetlobe in sence na markantno oblikovanih površinah ustvarja vznemirljive učinke, ki jih na svojstven način še dodatno poudarja islandsko zelena barva laka.

Škoda VisionS z dolžino 4,70 m, medosno razdaljo 2,79 m, širino 1,91 m in višino 1,68 m na cesti deluje zelo suvereno. Zasnova temelji na prečnem modularnem sistemu (MQB) koncerna Volkswagen in to je prvi Škodin avtomobil s šestimi sedeži v treh sedežnih vrstah.

Interior Detail visions

Nadaljnja posebnost konceptnega vozila je priključni hibridni pogon: študija s sistemsko močjo 165 kW (225 KM) od 0 do 100 km/h pospeši v 7,4 sekunde, najvišja hitrost pa znaša skoraj 200 km/h. Pri tem ji za 100 kilometrov vožnje zadostuje že 1,9 litra bencina (emisija CO2 znaša 45 g/km). Škoda VisionS lahko izključno na električni pogon prevozi do 50 km, z obema pogonskima agregatoma pa njen doseg znaša do 1.000 km.

Kot motor z notranjim zgorevanjem je vgrajen 1,4-litrski bencinski motor TSI z močjo 115 kW (156 KM) in navorom 250 Nm. Kombiniran je z elektromotorjem s trajno močjo 40 kW in največjim navorom 220 Nm. Integriran je v šeststopenjski menjalnik DSG, ki pogonsko moč prenaša na sprednji kolesni par. Na zadnji premi je nameščen dodatni elektromotor z močjo do 85 kW in navorom 270 Nm. Deluje neodvisno od pogona sprednje preme, kar pomeni, da ima študija domiselno zasnovo štirikolesnega pogona, ki ne zahteva mehanske povezave. Sodelovanje med tremi motorji je izjemno prilagodljivo. Voznik študije Škoda VisionS lahko izbira med različnimi pogonskimi režimi, od izključno električnega pogona do polnilnega režima. Vedno pa je cilj maksimalna učinkovitost. Litij-ionska baterija s kapaciteto 12,4 kWh je nameščena pred zadnjo premo.

Na hitro rastočo ponudbo informacij in na željo potnikov po komunikaciji se je Škoda odzvala s ponudbo mobilnih spletnih storitev ter z večjimi zasloni za optimalno upravljanje vozila in multimedijskega sistema. Potnikom na vseh sedežih so na voljo najrazličnejše povezljivostne funkcije.